Re: Vaihtoehtoisen pallon tilanne - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVaihtoehtoisen pallon tilanneRe: Vaihtoehtoisen pallon tilanne

#271197 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (1.7.2014 19:02:29)

B kirjoitti: (1.7.2014 12:32:19)
Declandiassa pelattiin Decish Open lyöntipelikisaa, joka on kauden 6. major.

Kisa huipentuu viimeiselle väylälle, jossa nuori suomalainen haastaja A nousee viimeisellä väylällä tasatulokseen ja uusintaan B:n kanssa.

2 väylällä oli ollut vaihtoehtoisen pallon episodi, jossa mentiin tämän avauksen spekseillä, mutta niin, että B droppasi oikeaan paikkaan ja sen jälkeen löi pallonsa outtiin ja jatkoi siitä säännöissä määrätyllä tavalla penaltit saaden.
Tieltä lyöty pallo tuotti bogin ja valittu pallo tuplan.

Kisan jälkeen oli vuorossa selvitys vaihtoehtoisesta pallosta komitealle.

Saman ryhmän pelaaja C pyysi ja sai puheenvuoron. Hän ilmoitti, että B droppasi sääntöjen vastaisesti droppikäsi jkv koukussa ja selvästi hartiatason alapuolella. Katsojan toimittama kameratallenne vahvisti asian.
(B.lle pitäsi C:n käsityksen mukaan antaa 1 penaltti lisää ja nuori suomalainen haastaja saisi voiton.)

Verdict:
Pelaajan B bogitulos alkuperäisellä tieltä pelatulla pallolla astui voimaan, minkä seurauksena pelaaja B lähti hämmentynein mielin pitämään voittopuhetta. Toki miltsin rikkaampana.

Eipä mennyt tuokaan B:ltä oikein, mikä ei ole mikään yllätys. Tarina kuitenkin oli ihan hauska (ja kuvitteellinen, kaikin tavoin…).

Ai mutta pahus, tämä olikin kuvitteellinen tarina siitä millä tavalla asia menisi, jos käytettäisiin kuvitteellisia sääntöjä. Tässä tarinassa ei siis käytetty tällä hetkellä voimassa olevia golfin sääntöjä.

Vaivauduit kertomaan että ei mennyt sääntöjen mukaan, mutta et sitten vaivautunut kertomaan missä kohtaa ei mennyt. Voi olla että meitä ei tosiaan ole kuin kaksi koko maailmassa jotka eivät tuota päivänselvää asiaa ole tajunneet (tai voi olla että tässä vaiheessa enää yksi), mutta tuo tieto voisi jopa selkiyttää kokonaiskuvaa ja auttaa ketjua päätökseen, mikä tuntuu olevan kaikkien toive. Tai ehkä tuon voisi kertoa tepi62 tai joku muu niistä, joiden mielestä koko ketju on kolmannesta viestistä eteenpäin ollut täysin turha.