Re: Vähän hankala tapaus;) - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVähän hankala tapaus;)Re: Vähän hankala tapaus;)

#279146 Ilmoita asiaton viesti

Rauski kirjoitti: (25.7.2012 11:11:50)

Rauski kirjoitti: (25.7.2012 11:04:41)

PG kirjoitti: (25.7.2012 8:35:03)

Rauski kirjoitti: (23.7.2012 20:57:12)
Pallo ei siis ollut outissa, koska siitä vain parimilliä oli outrajan sisemmän linjan sisäpuolella. Vapautusta tolpasta en voinut ottaa, koska pallo olisi tullut lähemmäksi lippua (tanan toimikunta)

Vapautusta outtitolpasta ei todellakaan voi ottaa, mutta oletko aivan varma siitä, että tuosta paikasta ei olisi voinut vapautua säännön 28 c mukaisesti? Palloahan ei tarvitse pudottaa alkuperäistä paikkaa kauemmaksi reiästä, sama etäisyys riittää. Tolppa ei olisi haitannut lyöntiä enää 5 cm päässä pallosta. Parin millin kaistaleelle pudottaminen on tarkkaa puuhaa, mutta epäonnistuneen dropin saa rangaistuksetta uusia (20 – 2c, 20 – 6).

20-6 Väärin korvatun, pudotetun tai asetetun pallon nostaminen.
Jos pallo on väärin korvattu, pudotettu tai asetettu väärään paikkaan tai muu toin sääntöjen vastaisesti, eikä sitä vielä ole pelattu, pallon saa rangaistuksetta nostaa. Tämän jälkeen pelaajan tulee toimia sääntöjen mukaisesti.

Tarkoittaako tuo viimeinen lause sitä, että väärään paikkaan voi dropata rangaistuksetta vain kerran?

Hyvä huomio!

Tai ei oikeastaan ollutkaan, mieti miten niitä tolppia laitetaan, jos se myötäilee greenin muoto ja lippu keskellä, niin tolpathan muodostavat esim kuusikulmion, jossa itse tolppa on aina kauimpana lipusta, se viiva tolppien välillä on aina lähempänä, noin teoriassa siis ja miksei myös käytänössä. Eli jotta pelajalla olisi ollut varmuus siitä ettei droppaa lähemmäksi lippua olisi mukana pitänyt olla esim 30 metrin mitta jotta varmasti oikean droppipaikan olisi löytänyt. Onko tuo nyt sitten käytänössä noin tarkkaa niin en osaa sanoa.

Kun tilanteen komiikka ja vapautumisen semantiikka jätetään hetkeksi sivuun, jäljelle jää ihan oikea kysymys.
Esim kentän nurkissa tai yksittäisen tolpan kohdalla sivuvesiesteen reunalla on täysin mahdollista, että ei voi vapautua sen enempää lipun linjassa taaksepäin (koska siellä ei ole kenttää) eikä myöskään kahden mailanmitan sisälle (koska jokainen mahdollinen droppipiste on lähempänä lippua kuin alkuperäinen paikka) . Jos siinä tilanteessa menee huitaisemaan hudin, ollaan tilanteessa, jossa laillista droppipaikkaa ei ehkä ole missään. Pelaaja ei kuitenkaan ole tehnyt mitään sellaista, josta pitäisi rangaista diskauksella, joten jotenkin pitäisi voida peliä jatkaa.Miten pitäisi toimia?