Re: Väärän ’pallon’ pelaaminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVäärän ’pallon’ pelaaminenRe: Väärän ’pallon’ pelaaminen

#287388 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Rauski kirjoitti: (10.5.2010 19:51:38)

KL kirjoitti: (10.5.2010 18:44:33)
Jos nyt laittaisin omalta osaltani loppukaneetin tähän keskusteluun.

Baystreamin lailla heitin tämän kyssärin pariin muuhunkin paikkaan ja molemmista tuli vastaus, ettei kyseessä ole lyönti eikä väärän pallon pelaaminenkaan. Rangaistuksia ei siis tilanteesta seuraa eikä lyöntiä lasketa.

Sen verran hyviä perusteluita maailmalta tuli, että uskon tämän ratkaisun olevan oikea. Samoja perusteluita on täälläkin käytetty, eli ’sieni ei ole pallo’, mikä perustelu sinällään kattaa molemmat kyseenalaistetut sääntökohdat. Sienen lyöminen ei siis ole sääntöjen tarkoittama tulokseen laskettava lyönti, koska siinä ei lyödä palloa, vaan sientä. Myöskään väärän pallon pelaamisesta ei voi olla kyse, koska sieni ei ole pallo. Pelaajan luulemisilla ei asiassa ole mitään merkitystä.

Mitä tulee siihen Laukaan tapaukseen, niin jos pelaaja löi jotakin muuta esinettä kuin palloa, häntä rangaistaan säännön 13-4 perusteella esteen kunnon kokeilemisesta. Tämä on suora seuraus edellisistä päätelmistä.

Miks hitossa pitää lähtee maailmalta kyselemään, kun mä kerroin se jo kolmannessa viestissä. Olikohan eka kerta kun mä osuin kerralla oikeaan;)

Tuohon Rauskin kantaan itsekin päädyin jo aika varhaisessa vaiheessa. Lyönnin määritelmään kuuluu, että liikkeen kohteena on pallo. Jos se on väärä pallo, lyöntiä ei lasketa tulokseen, mutta kaksi rangaistuslyöntiä tulee, ja peliä on jatkettava oikealla pallolla. Jos lyönnin kohteena on oikea pallo, se lasketaan tulokseen, vaikka se ei palloon osuisi. Pallon vieressä olevaan sieneen osuminen on siis huti. Golfia pitää pelata tosiasioiden eikä luulojen mukaan.