Re: Tsemppausketju, HCP 20 -> 15 -> 10 - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluTsemppausketju, HCP 20 -> 15 -> 10Re: Tsemppausketju, HCP 20 -> 15 -> 10

#206973 Ilmoita asiaton viesti
ts

Analyysistäsi puuttuu yksi olennainen pala.

Lyönnin lopputulokseen muutamankin tutkimuksen mukaan vaikuttaa erittäin paljon se mistä tuo lyönti lähtee. Jälleen kerran sen kautta nykymuotoiset tilastot vääristävät tulosta merkittävästi.

Huonoihin paikkoihin päätyneet pitkät lyönnit aiheuttavat vaikeita lähipeli ja wedgepelin lyöntejä, jota kautta noiden tilastot heikkenevät isosti, kuten myös sen myötä puttitilastot.

Väyläosumallakaan ei juuri ole arvoa, jos sen jälkeen on nelkulla vielä 200m lipulle ja spone kädessä. Toinen kaveri vetää raffista samaan aikaan wedgeä griinille tai lyhyttä rautaa ja osuu varmasti keskimäärin paljon lähemmäs.

Jos haluaa oikeesti kuvan omasta pelistään, pitää kaikki osa-alueet jotenkin testata ja taulukkoon sijottaa ja laatukriteerit määrittää. Sitten vasta voi lähteä niiden kautta tilannetta rakentamaan paremmaksi, pitäen huolta siitä, että osaamisen ’pylväät’ ovat jokseenkin tasapainossa keskenään. Suurimmalla osalla se pitkän lyönnin pylväs yllättäen onkin selkeästi matalin.

Sen verran tekniikkapuolesta tähän mukaan, että kun oppii käyttämään kroppaansa kohtalaisen hyvin pitkän pelin osalta ja ymmärtää tärkeimmät periaatteet, alkaa myös pallo nousemaan bunkkerista lipulle ja pitchit kohteeseen. Pitkän lyönnin virheet saattavat jopa tuottaa joissain kohti parempaa lopputulosta ajoittain pitkässä pelissä, mutta korostuvat vajaissa lyönneissä katastroofien tasolle.