Re: ts - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
#248436 Ilmoita asiaton viesti

Pappa Tykki kirjoitti: (15.9.2006 17:45:02)
Olen muuten selannut tuon Tiger-videon moneen kertaan ja väitän, että käsien kulmanopeus ei mitenkään havaittavasti hidastu ennen impactia. Silti tuo pönkäjalka-ajatus on kiistatta hyvä mielikuva, mutta kuvittelisin sen liittyvän ennemmin painonsiirron ajoitukseen kuin käsien hidastamiseen.

Oletko varma, että pönkäjalka-ajatus on hyvä. Sehän liittyy yleiseen ohjeeseen ’hitting against left firm side’. Aikanaan muistelen sekä Seven että Faldon korostaneen tuota omassa lyönnissään, mutta suurin piirtein siitä hetkestä alkoi heidän alamäkensä.

Onhan se mukava tunne ja sopii varsinkin keihäänheittoon, jossa kiihdytetty mötikkä lähteen lentoon jotakuinkin suoraviivaiselle radalle. Golffissa kun maila jää osuman jälkeen käteen ja se pitää vielä pysäyttää paikkoja särkemättä ja pystyssä pysyen.

Toinen pointti on tilanpuute. Jos vasen jalka jää eteen ja/tai lantio pysähtyy liian aikaisin tai kiertyy liian hitaasti, läpilyönnille ei jää tilaa, mikä aiheuttaa mitä erilaisempia ’lyöntiä ei saa läpi’ -tunteita, joiden kanssa ikävä kyllä jopa Minni on alkanut viime aikona hikoilla. Mielestäni tässä kohdassa on tehtävä fysiikan lakien ja ihmisen anatomian välinen kompromissi.