Re: ts - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#248434 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (15.9.2006 16:16:46)
Nyt on hieman kiirus, mutta keltä tahansa fysiikan tuntijalta kysyt, he kertovat, että keskipakoisvoimaa ei ole olemassakaan. Muutama vuosi meni minulta tuon ymmärtämiseen. Jos nuo kädet jatkavat tasakaarella kiihtymistään, en näe mitään syytä, miksi tuo kulma lähtisi purkaantumaan.

palailenpa myöhemmin aiheeseen…

Oma väitöskirja fysiikasta tuli puolustettua 11 päivää vaille 20 vuotta sitten 🙂

Tietysti voi sanoa, ettei keskipakovoimaa ole olemassakaan: tarkoittaa, että jos varsi laitetana poikki – naps – niin mailanpää ei pakene keskeltä, kunhan jatkaa liikesuunnassaan eli kappale joon ei kohdistu voimia jatkaa liiketilaansa.

Ajatellaanpa nyt, että ranteet siinä svingin 90 asteen kohdassa lyödään täysin veltoiksi ja että mailan varsi on tällöin 90 asteen kulmassa käsivarsiin nähden. Mailanpään liikenopeus näyttää noin 45 astetta alaviistoon lyöjästä katsoen taaksepäin. Jos ko hetkellä lyötäisiin mailan varsi poikki, niin mailan pää päätyisi mättäälle noin 2.5 m lyöjän lyöntisuunnan takapuolelle eli sinne se haluaisia olla menossa. Kun päästetään ranteet vain löysiksi mailanpää pyrkii tuohon samaan suuntaan pitikin sitä rataa minkä mailanpää sallii eli kulma käsivärsin ja mailan varren aukeaa.

Tämän sitten voi ilmaista joko, että ’release tapahtuu keskipakoisvoiman vaikutuksesta’ tai ’release tapahtuu, koska keskihakuvoima lakkaa vaikuttamasta’.

Olen muuten selannut tuon Tiger-videon moneen kertaan ja väitän, että käsien kulmanopeus ei mitenkään havaittavasti hidastu ennen impactia. Silti tuo pönkäjalka-ajatus on kiistatta hyvä mielikuva, mutta kuvittelisin sen liittyvän ennemmin painonsiirron ajoitukseen kuin käsien hidastamiseen.

Ei ole hyvä, että maallikot antavat fysiikasta tipsejä – kannattaa kääntyä ammattifyysikon puoleen… [En mitenkään voinut olla sanomatta näin, sorry]