Re: tilapäinen vesi - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännöttilapäinen vesiRe: tilapäinen vesi

#278144 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (1.10.2012 21:52:12)

PG kirjoitti: (1.10.2012 20:23:42)

Happosetä kirjoitti: (30.9.2012 13:40:16)
Tapahtui seuraavaa.

Pelaaja löi pallon väylän vieressä olevaan (karheikko) tilapäiseen veteen. Tutkittaessa tilannetta selvisi, että lähin vapauttava paikka karheikossa on 3 metrin päässä ja väylällä 2 metrin päässä. Silmäiltyään sopivan droppipaikan väylältä pelaaja droppasi pallon. Asettuessaan lyömään kenkien alta nousi vesi esiin. Lyötyään loistavan lähestymisen metriin kanssapelaaja sanoi, että penttiä pukkaa ja lyönti pitää uusia. Peruste oli, että pelaaja ei vapautunut vedestä ja näin lähin vapauttava paikka on karheikossa. Pelaaja taas perusteli, että vettä ei näkynyt päätöstä tehtäessä.

Mikä on oikea tuomio?

Oletetaan vielä, että tilapäisen veden alue oli yhtenäinen ja kuten mainittiin, lähin vapauttava paikka oli väylällä (lyöntiasennossa pelaajan kenkien alta ei noussut vesi esiin, kun LVP määritettiin).

Pelaajan olisi pitänyt pudottaa pallo uudelleen ilman rangaistusta (20-2c(v)), koska pudotettu pallo päätyi sellaiseen paikkaan, että pelaaja joutui seisomaan samassa tilapäisessä vedessä, josta vapautus saatiin.

Pelaaja löi palloa väärästä paikasta, kaksi penalttia. Vakavan rikkomuksen mahdollisuutta ei mielestäni ole.

Siis tämä ei olekaan tarjoamasi ratkaisu:

PG kirjoitti: (30.9.2012 18:48:20)
Pelaaja vapautui siis karheikossa olevasta tilapäisestä vedestä ja droppasi kuivalle harjanteelle ja löi siitä. Oikein meni.

Dropin jälkeen pelaaja olisi voinut vielä vapautua väylällä olevasta tilapäisestä vedestä, jotta olisi voinut seisoa palloa lyödessään kuivalla maalla.

Otetaanpa lainaamasi viesti kokonaisuudessaan:

PG kirjoitti: (30.9.2012 18:48)

Happosetä kirjoitti: (30.9.2012 17:34:47)
Tarkennuksia.

Kyseessä oli lyöntipeli. Unohtui myös mainita, että väylän ja karheikon välissä oli harjanne, eli teknisesti kyseessä on kaksi eri vettä. Keskustelussa otettiin esille sekin, että pelaajan ei ole pakko vapautua, vaan voi pelata vedestä. Tähän lyönnin lyönyt pelaaja vetosi. Muuttaako tilannetta?

Pelaaja vapautui siis karheikossa olevasta tilapäisestä vedestä ja droppasi kuivalle harjanteelle ja löi siitä. Oikein meni.

Dropin jälkeen pelaaja olisi voinut vielä vapautua väylällä olevasta tilapäisestä vedestä, jotta olisi voinut seisoa palloa lyödessään kuivalla maalla.

eli aiemmin vastasin Happosedän tarkennettuun kysymykseen, jossa pelaaja seisoi lyöntihetkellä eri lätäkössä, missä pallo alun perin oli. Mitään rangaistavaa ei silloin ole, vakavasta rikkomuksesta puhumattakaan.

Tuossa tuoreemmassa viestissäni vastasin Happosedän alkuperäiseen viestiin olettamuksella, että kyseessä on yhtenäinen tilapäisen veden alue. Rangaistus tulee, mutta vakavasta rikkomuksesta ei nytkään voida puhua. (Lähin vapauttava paikka ei voi olla karheikossa 3 m päässä, jos se on väylällä 2 m päässä).