Re: Tasoitus ja pelattavan tiin valinta - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäTasoitus ja pelattavan tiin valintaRe: Tasoitus ja pelattavan tiin valinta

#396036 Ilmoita asiaton viesti

Noodle kirjoitti: (4.5.2009 20:20:48)
Hyvä kysymys, vaikka pienellä ajattelulla varmasti olisit keksinyt vastauksen itsekin.

Ollessani tuossa tilanteessa siirryin itsekin keltaisille, koska punaisilta pelasin kentät ’väärin’. Huomasin tämän missattuani rivin eagleputteja par-5:lta, jotka olivatkin minulle nelosia punaisilta. Ajattelin että eaglet eivät oikein ole aloittelijan kamaa. Oma seurani hyväksyi keltaisilta pelatut tasoituskierrokset.

En isollakaan ajattelulla ole keksinyt vastausta.

Jos sinä kerran puttasit punaisilta lyödessäsi eegeleitä, sinullahan pakollinen punainen kausi oli sitten ilmeisesti tasan yhden kierroksen mittainen? Jos ei niin, miksi?

Vastaus on varmasti sama, kuin kysymykseen, miksi Bubba Watson ei voita jokaista kisaa, johon hän osallistuu. Hänhän puttaa eegelitä useammin kuin kukaan toinen tai ainakin melkein kukaan toinen.

Kuten tuolla edellä on jo sanottu, golf ei ole pituuslyöntikilpailu, vaan pallo pitää saada reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä. Silloin on oikeastaan täysin yhdentekevää, minkä mittainen väylä on. Edellytyksenä on tietysti, että kenttä on sloupattu oikein. Jos on, pitäisi olla täsmälleen yhtä vaikeaa saada sama pistebogitulos pelaa sitten punaisilta tai keltaisilta.

Eihän lyöntien pituudesta mitään haittaa ole, jos ne vaan sattuvat olemaan tarkkoja. Kyllä minäkin kernaasti ottaisin 50 metriä lyönteihini lisää, jos ne vaan lentäisivät nykyisiin suuntiinsa. Mutta kyllä tulokset kuitenkin aina golfissa ratkaistaan lopulta siellä greenillä ja sen ympärillä.