Re: Taas lipunpaikoista - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista
#200457 Ilmoita asiaton viesti
ts

PS kirjoitti: (15.7.2014 21:17:15)
Kylläpä tästä on herännyt värikästä keskustelua aiheesta ja sen ulkopuolelta. Itse en ole koskaan livenä seurannut ammattilaiskisoja, mutta esim. viime viikonlopun ET:n kisassa mietin, että aika suoria putteja oli iso osa. No sitten tähän kaltevuusasiaan. Kyllä tässä olennainen asia on varmasti se, että pallolla on mahdollisuus pysähtyä sihen n. metrin säteelle. Omasta mielestäni on sitten saivartelua onko se ihan vaakatasossa vai onko siinä kevyt breikki. Isoahan siinä ei voi olla, jos pallon vaiuhdin pitää hidastua metrin sisällä = siis mahdollisuus pysähtyä. Kyllä ammattilaiskisoissa usein näkee (Tv:stä), että metrin putti laitetaan yläreunaan ja se kaartuu keskelle. Laillinen paikka lienee, koska pallo on siinä metrissä…

Kotikenttäni on Nokia River, jossa pelataan jotain kansallisia amatöörikisoja ja taisi tänä vuonna olla joku kansainvälinenkin junnukisa. Väitän, että yli 50% greeneistä on sellaisia, joissa ei ole kahden metrin ympyrä, joka olisi vaakatasossa. Tasaisia kohtia on kaikilla, mutta greenit on tasaisen kaltevia. Ei siellä kuitenkaan laittomia paikkoja usein näe- hyvät sijoitelut sopivaan kaltevuuteen antaa mahdollisuuden aina palkita lyönti.

Metrin putti joka laitetaan liikkeelle reunaa kohti tai ’just outside’ on noilla griininopeuksilla käytännössä vaakatason pinnassa. Yleensä pirullisimpia lukea, koska kallistusta on niin vähän, että silmä eikä jalka sitä kumpikaan havaitse.

Kotikenttäsi on myös rakennettu aikaan jolloin griineille jätetiin yleisestikin isompia loivia kallistuksia, kuten myös oma kotikenttäni. Näillä kentillä yleensä niitä hyviä lipunpaikkoja on vähän ja useamman kieroksen kisassa välillä todella hankala löytää kaikille päiville riittävän vaakatasossa olevia kohtia, jolloin lipun joutuu laittamaan tuollaiseen loivasti kallistettuun paikkaan väkisinkin, pitäen kuitenkin huolta että se kallistus on siinä mahdollisimman loiva.

Tässä avauksessahan ei ole noista kyse lainkaan, vaan joidenkin toimijoiden ajatuksesta, että vaikea lipunpaikka on erittäin kaltevassa kohdassa, jossa esim metrin putti kaartaa 30cm ja pelaaja toivoo sen osuvan reikään, koska muualle se ei pysähdy.

Niin ja Riverissä en ole vielä koskaan törmännyt järjettömään lipunpaikkaan. SIellä vaikuttaa olevan tuo asia ymmärretty ihan arkipeleissäkin.