Re: Suomalainen valmennus surkeaako? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäSuomalainen valmennus surkeaako?Re: Suomalainen valmennus surkeaako?

#485042 Ilmoita asiaton viesti

Muutama mielipide! Ottakaa kantaa!

Ammattilaisen ja hyvän amatööri-pelaajan pelillinen ero syntyy lyöntivalikoimasta ja sen seurauksena syntyvästä lähestymisien keskimääräistä paremmasta tarkkuudesta (’Jos pystyt lyömään pallon lähelle reikää, pystyt tekemään tulosta’ – Tiger Woods) eikä esim. puttaamisesta tai muustakaan yksittäisestä lähipelin osa-alueesta. Proffat osaavat istuttaa esim. rauta-8 mille lipun paikalle tahansa vs hyvä amatööri lyö sen joka kertaisen drawnsa tai fadensa tavoitellen griiniosumaa. Puttaaminen on tärkeää, mutta hyvien pelaajien pienet erot johtuvat taitavuudesta muokata lyöntejä – pitkillä mailoilla, chipeissä, bunkkerissa, pitcheissä jne.. Sinä päivänä kun pelaaja osaa lähestyä lyhyillä kepeillään (esim. rauta-8 pienimmillä) lipulle kuin lipulle niin tour-kortti alkaa olla saletissa..

Tekniikka pitää olla niin hyvä että omalla luontaisella svingillä pystyy lyödä kierteen kuin kierteen vain suuntausta muuttamalla eikä esim. hakeamalla pystympää tai laakeampaa heilahdusta..

Parasta mentaalivalmennusta pelaajalle on laadukas ja kokonaisvaltainen harjoittelu. Kun tietää tehneensä töitä riittävästi ja riittävän laadukkaasti, niin epäonnistuminen ei pelota. Pelaaja tietää osaavansa kyseisen lyönnin ja vain toteuttaa sen. Mikäli joku on kiinnostunut oman päänsä harjoittamisesta, niin suosittelen Rotellan kirjoja. Huomattavsti parempi, edullisempi ja järkevämpi vaihtoehto verrattuna urheilupsykologin palkkaamiseen. Golfissa opitaan kantapään kautta, pään pitää pettää pari kertaa, että se voisi kestää joku päivä.

Suomesta todellakin löytyy riittävästi laadukkaita valmentajia ja ammattitaitoa, jonka avulla pelaajat voisivat päästä miten korkealle hyvänsä. Menestys ei ole siitä kiinni. Ainut ongelma on raha. Ei päästä treenaamaan riittävästi, riittävän nuorena, riittävän hyviin olosuhteisiin… Kun pelaaja pääsee tasolle, jolloin pitäisi ruveta harjoittamaan myös taitavuutta tekniikan sijaan/lisäksi, niin halli ei enää riitä ja silloin olisi elintärkeää päästä ruoholle. Tällöin eteen tulee suomalaisen huippugolfin suurin ongelma ja hidaste – raha. Näin se vaan on.