Re: Suo siellä … mittarit täällä - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötSuo siellä … mittarit täälläRe: Suo siellä … mittarit täällä

#280650 Ilmoita asiaton viesti
KL

olio kirjoitti: (4.4.2012 18:04:07)
Jos kilpailu on niin tärkeä että se on väyläbunkkerista tms. kiinni, niin aina on lupa käydä kiertämässä kenttä ennakkoon ja tehdä vaikka täysi vihko merkkauksia.

Useimmille kilpailijoille kilpailu on tärkeä. Jos ei ole, niin kannattaa miettiä motiivejaan osallistua.

Kumpaan palaa enemmän aikaa, täyteen vihkoon vai etäisyysmittarin käyttöön? Kumpi valinnoista on helpompi ja kaikkien saatavilla? Aika harva klubipelaaja viitsii käydä kisakentällä etäisyyksiä mittailemassa, varsinkin jos matkaa kentälle on vähänkin enemmän.

olio kirjoitti: (4.4.2012 18:04:07)
Lisäksi joka kentällä on 200, 150, 100 ja useilla myös 50 m paalut tai lätkät. Niillä pärjää.

Siis millä pärjää? Silläkö, että käytetään julmetusti aikaa askelmittauksiin? Etkös sinä aikaisemmin ollut sitä mieltä, että kilpailuista mittarit pois? Onko etäisyysmittari niin kovin eri laite kuin askelmittari? Kumpi on nopeampi?

olio kirjoitti: (4.4.2012 18:04:07)
Mittaamalla hukataan aikaa ja keskitytään epäoleelliseen – tuleeko esim. seurattua kaverin lyöntiä kun se oma mitta on vielä tärkeämpi = en nähnyt kun juuri mittasin…. Pelaajan perusselitys: vika on aina jossain muualla kuin minussa.

Nyt olet aika syvällä metsässä, samassa skutsissa, jossa niin monen seuran sääntötoimikuntakin on: etäisyysmittarin käyttö muka hidastaa peliä. Tuo väite kumpuaa niistä henkilöistä, jotka eivät koskaan ole mittaria käyttäneet tai käyttävät sitä väärin.

Otetaanpas esimerkki. Pelaajat A, B ja C ovat lyöneet avauksensa väylälle suoralla 400-metrisellä parnelkulla. Jäljellä olevat matkat ovat A: 180 m, B: 171 m ja C: 154 m. Väylällä mittamerkit 200 m ja 150 m kohdalla. Pelurit etenevät rinta rinnan A:n pallon tasalle. Nyt A lähtee talsimaan takaisin päin 200 m lätkälle mitatakseen matkan mittamerkiltä pallolleen. Tämä ei ole kiellettyä, tosin A olisi voinut tehdä saman jo tullessaan, mutta kun piti keskittyä juttelemaan kavereiden kanssa ja mittaaminen unohtui. A:n lyötyä B tekee saman, mutta nyt sinne 150 m merkille ja taas palaa aikaa. C sentään on niin lähellä mittamerkkiä, että uskaltaa arvioida etäisyyden ja pelurit selviävät ko. reiältä vain viisi minuuttia perässä ko. reiän tavoiteaikaa.

Sama skenaario, mutta kaikilla on etäisyysmittarit mallia laser. A mittaa etäisyyden lipulle ja ilmoittaa sen myös muille. Hänen lyötyään B ottaa askelmitan tuolta kohdalta omalle pallolleen. Hänen kaivaessaan mailaa bägistään C mittaa tuosta kohdasta mittarilla etäisyyden omaan palloonsa ja pätevänä päässälaskijana tietää pallonsa ja lipun välisen etäisyyden noin metrilleen jo ennen kuin B on edes lyöntiasentoaan ottanut. Nopean toimintansa ansiosta hän ehtii mainiosti tarkkailemaan kanssakilpailijansa lyöntiä ja seuraamaan minne hänen pallonsa menee, jos niin on tarpeen.

Nyt kysyn: miten kummassa etäisyysmittarin oikeanlainen käyttö hidastaa peliä askelmittaukseen tai muuhun hörhöilyyn verrattuna? Vastaan itse: ei mitenkään, vaan nopeuttaa sitä, kyse on vain silkasta vanhoillisuudesta.