Re: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluSoketit lyhyissä Pitch-lyönneissäRe: Soketit lyhyissä Pitch-lyönneissä

#200658 Ilmoita asiaton viesti
ts

Äijä55 kirjoitti: (16.7.2014 15:05:50)
Kun pitää katseen pallossa niin kauan, että näkee, kun nurmi pöllähtää, se auttaa kyseiseen vaivaan. Tiedä sitten tekeekö silloin nämä svingin olennaiset asiat paremmin oikein. Estää se kuitenkin sen oikean olkapään liian aikaisen kiertymisen pallon päälle. Samoin maila ja oikea kyynärpää putoavat lähelle oikeaa lantiota. En pysty ajattelemaan lyönnin aikana montaa muuttuvaa juttua. Eli katse pallossa riittävän kauan niin johan lähtee 🙂

Tuollakin tavoin koitin aikanaan omaa chippijipsiä korjata ja ihmetelin kun tilanne vaan paheni. Samoin koitin kehottaa oppilaitani näkemään osuman.

SItten vuosien jälkeen tajusin tuonkin olleen juuri päinvastoin, eli katseen jättäminen alas on se pahin dynamiikan tappaja ja estää kiihtyvä liikkeen osuman läpi. Monelle tuo auttaa, mutta yleensä vain silloin kun perusympyrä on sen verran pielessä, että dynamiikan ja geometrian peli muuttuu silmä-käsikoordinaation peliksi. Sitten kun perusgeometrian ymmärtää, ei katseen pitäminen pallossa olekaan enää tärkeää vaan pikemminkin haitallista.