Re: Sisällä vai ulkona? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötRe: Sisällä vai ulkona?Re: Sisällä vai ulkona?

#268429 Ilmoita asiaton viesti
KL

Ärjy kirjoitti: (15.11.2015 23:20:01)
Vähemmän merkityksellisissä kisoissa ei löydy vislaamalla paikalle ratsastavaa tuomaria. Usein paikalla on vain pelaaja ja merkitsijä. Tällöin, jos sääntötulkinta ei ole varma, kehoitetaan pelaamaan ’kahdella pallolla’ ja tuomari, komitea tms. jälkikäteen ratkaisee oikean tuloksen. Mutta miten menetellään silloin, jos pelaaja sanoo sisällä ja merkitsijä ulkona, eikä tuomaria ole mailla eikä halmeilla? Klubilla ei tilannetta enää voi demonstroida.

Jotkut tilanteet voi demonstroida ja joitakin toisia ei, mutta silti rajatapauksetkin ratkotaan faktojen perusteella. Ei ole sellaista periaatetta, että rajatapaus tässä tapauksessa ratkaistaisiin pelaajan eduksi. Jos katselee erästä deccaria, jossa pallo on kadonnut joko tilapäiseen veteen tai vesiesteen veteen, niin sen perusteella rajatapaus saatettaisiin tulkita pelaajaa vastaan, kuten tuossa deccarissakin tehdään. Eihän tuomarikaan ihan aina voi olla varma siitä onko pallo esteessä vai ei, mutta siitä huolimatta hän tekee päätöksensä eikä hänen pidä miettiä onko se pelaajalle eduksi vaiko haitaksi.

Onneksi asialla on harvoin suurempaa merkitystä. Jos pallo on likimain kokonaan vesiesteen ulkopuolella, niin melkein kaikissa tapauksissa mailan lavan saa halutessaan laskea maahan asti, mikä varsin monelle on se tärkein asia. Toki irralliset haittatekijät astuvat mukaan kuvaan pallon ollessa esteessä, niitä kun ei siinä tapauksessa saa liikutella.