Re: Ranteet svingatessa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
#248462 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Spurs81 kirjoitti: (12.9.2006 15:34:11)
Moro

Olen tänä kesänä aloittanut golfin ja ongelma on nyt ranteet. Mikä on oikeaoppisessa svingissä ranteiden tehtävä? Onko jäykät ranteet vai rennot ranteet? Olen nyt kokeillut lyöntejä mahdollisimman rennoin rantein/käsin mutta epäonnistumisen prosentti on suuri, mutta onnistuessa lyöminen tuntunut helpolta ja ’oikealta’. Pitääkö ranteiden kuitenkin olla jäykät ja käsien oltava suoraan maata kohden, kun lapa osuu palloon? Myös vasemman käden toiminta on ollut hankala ymmärtää onko vasenkäsi periaatteessa koko ajan oltava suorassa, eli ei lainkaan saa sitä missään svingin vaiheessa taivuttaa? Vaikeaa tekstiä, mutta vaikea on mielestäni asiakin…

Terveisin,
Tiger

Rohkenen viitata aiempiin vastauksiini, jotka kuten jo tiedämme, on torpedoitu korkeiden voimien taholta. Ranteiden tulee olla mahdollisimman rentoina. Mailaa grippipäästä edessä vaakasuorassa pidettäessä voi hakea tuntumaa pilkkimisliikkeellä ranteiden reagoimiseen, (huomaa:reagoimiseen) käsivarsien koukistumiseen. Ei siis pilkitä pelkillä ranteilla vaan koukistamalla käsivarsia. Annettaessa käsivarsien pudota vaakatasoon oikenevat ranteet rentoina alkuasennossa olevaan kulmaan ,siis siihen joka näkyy katsottaessa asentoasi sivusta. Tuo sama liike tapahtuu vasta oikean käsivarren koukistumisen myötä backsvingin huipulla ranteiden ollessa rentoina yksinkertaisesti mailanpään painon vaikutuksesta ja se voi lisääntyä vielä downsvingin alussa kunnes tuo rannekulma aukeaa rennosti mailasta riippuen niillä vaiheilla jossa mailan varsi on pudonnut lähemmäs vaakatasoa esimerkiksi gripin ollessa noin oikean housuntaskun seuduilla. Tämä release on yksi kuumista perunoista. Täytyykö sitä pidätellä, voiko sitä pidätellä, onko pidättely terveellistä, vaiko täytyykö vaan antaa palaa. Koulukuntia riittää.
Tärkeätä ranteista on huomata, ettei niiden avulla sivusuunnassa yritetä kauhoa palloa eteenpäin tai ilmaan. Vasemman käsivarren ja mailanvarren muodostama pitkä vipu säilyy osuman jälkeen eli vasen ranne ei ’taitu’ vaan kyynärvarsi kiertyy ja koukistuu loppuasentoon noustessa vasemman (tukijalan) päälle. Tämän saavuttamin vaatii oikea-aikaista ’vasemman puolen kiertymistä alta pois’alhaalta lantiosta ylös jatkuen.