Re: PRON OIKEUS OPETTAA – mistä laista on kysymys - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: PRON OIKEUS OPETTAA – mistä laista on kysymys

#443195 Ilmoita asiaton viesti

Diletantti kirjoitti: (7.3.2011 10:54:40)

Ällikkämies kirjoitti: (7.3.2011 9:44:29)
On se nyt sitten jumalauta, jos tässä pitää ruveta kunnioittamaan sellaisiakin sopimuksia jossa ei itse ole osapuolena.

Sitäpä juuri tarkoitin, että jos sinulla ja yhtiöllä on joku solpimus, joka ei toteutdu sovitulla tavalla, on se asia sinun ja yhtiön välinen. Sanavaltaa yksittäiseen osakkaaseen sinulla ei ole – ei millään mandaatilla. piste.

Lopeta nyt noi moraalijargonit. Niihn vetoaa nem joilla ei ns. kovia perusteluja enää ole. Itse ainakin ymmärrän myös tuon moraalipuolen, tässä kuitenkin nyt on kysymys siitä miten asia oikeasti on – eikä moraalin kannalta.

Tästä yleisen ilmapiirin muutoksesta oli muistaakseni kirjoittelua viimeisimmässä golflehdessä. Edellisellä vuosituhannella harrastuksensa aloittaneet tuntuvat sisäistäneen sen, että lajiin liittyy tiettyjä kirjoitettuja ja kirjoittamattomia käyttäytymissääntöjä ja näitä kunnioitetaan herrasmiessopimuksina siitä riippumatta, onko itse ollut neuvottelemassa sääntöjä tai sitoutunut niihin nimenomaisella sopimuksella.

Nuorempaan polveen näyttää kuuluvan enenevässä määrin vapaa-ajattelijoita, joille kaikki mikä ei ole nimenomaisesti kiellettyä on sallittua. Ja vaikka jokin asia olisikin kielletty, tähän ei tarvitse alistua, jos kielto rajoittaa omaa ilmaisu-, mielipide-, oleskelu- tai sananvapautta (siten kun kukin itse haluaa nämä oikeudet ymmärtää).

Golfissa noudatettavien herrasmiessopimusten heikkous on siinä, että ne pätevät vain herrasmiesten kesken. Tällaisille säännöille ei ole sijaa yhteiskunnassa, jossa laiton parkkeerauskin ymmärretään kansalaisen perusoikeudeksi.

Olisi sääli, jos kentille pitää jatkossa hankkia turvallisuuspalveluita tarjoavia yrityksiä huolehtimaan sellaisten sääntöjen noudattamisesta, jotka ovat valtaosalle itsestäänselvyyksiä.

Täältä +1 ja lisätään vielä +1