Re: PRON OIKEUS OPETTAA - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: PRON OIKEUS OPETTAA

#443918 Ilmoita asiaton viesti

KimpleH kirjoitti: (28.2.2012 23:59:05)
Hienoa että asia kaverin opastuksesta saatiin selväksi 🙂

Yksi pikku seikka vielä häiritsee.
Se miten kokoajan neuvotaan väärin?
Kuka sen määrittelee mikä on väärin kun ei edes Prot ole keskenään samaa mieltä!
Tämä seikka jaksaa hämmästyttää.
Olen koko pitkän ikäni harrastanut eri taistelulajeja. Myös eri aseellisia tekniikoita. Osa puhtaista tekniikointa vaatii erittäin paljon voimaa, nopeutta, notkeutta ja useita tuhansia harjoitustoistoja. On jännä miten eri opettajat opettavat samaa tekniikkaa samalla tavalla Suomessa ja Japanissa. Tekniikoilla on nimet ja opettajat tietävät tarkasti miten se tulee tehdä ja miten vaikeita tekniikoita voidaan ensin helpommin harjoitella.

Lisäksi useat oranssit vyöt osaavat opettaa aloittelijoille esim judossa perus ukemia ja sidontoja. Opettaja voi seurata sivusta ylpeänä. Ei siellä se musta vyö mene sanomaan:
’Ei se noin mene! Vain minä osaan opettaa sen perusjutun oikein! Vaan minä saan neuvoa tällä salilla! Se toinen opetti ihan väärin! Aivan kauheata edes kuunnella tuollaisia neuvoja!’

Mutta toisaalta. Siellä oikeasti opettajankin on ansaittava asemansa. Vyökokeissa kun ei esim valmentajan ammattitutkinto paljoa paina. Eikä edes 100 voitettua ottelua tai iso murskattu tiilikasa.

Tällä palstalla sen sijaan. Ensi kertoja kun tänne kirjoitin yhdessä ketjussa miten meidän pro meitä kurssilla opetti.
Välittömästi ts kommentoi seuraavasti:
’No ei varmasti ole hyvä neuvo vaan yksi hirveimipiä. Hieno sitten oppia osumaan palloon tuolla tavoin ja saada se joskus jopa lentämään 50m ilmassa… lopun ikäänsä.’
Piti silloin oikein tarkistaa että ts on pro. Ei mikään pelkkä huutelija.

No meidän kurssilta kaikki sai kortin ja se pallo lensi kaikilla reilusti yli tuon 50m.

Mutta minusta tuo ts:n kommentti kuitenkin kiteyttää melko hyvin tuon huolestuttavan tilanteen opetuksessa. Sitten vielä vaaditaan yksinoikeutta? Täytyy sanoa että kulttuurishokki vanhan ja tämän uuden harastuksen välillä on aika suuri 🙂

Ihan täytyy todeta, että hyvä teksti..
Mutta tuohon opettamiseen, niin tässä pelissä on helppo opettaa osumaan palloon.. Ja sen pallo osuman ja sen lennättäminen tuon 50 metriä on helppoa. Ja noiden edellisten kriteerien saavuttamiseksi siihen riittää täysin keholle luonnoton liike. Eikä siinä mitään, mutta raja tulee jossain vaiheessa vastaan ja jos kehitystä haluaa, niin näissä tapauksissa kaikki pitää rakentaa täysin uudelle alustalle. Kamppailulajeissa taas palaute liikkeen luonnollisuudesta ja tehokkuudesta tulee paremmin esiin. Joillekin alkeiden opettajille kun riittää, että vaan osuu palloon vaikkei toteutus tulisi ikinä pitkälle viemään harrastamisen tasolla.

No näistä nyt tietty voisi höpöttää parin kirjan verran, mutta itse en koe niin, ettei harrastajat olisi kykeneviä aloittelijoita opastamaan. Ongelmat nousee esiin lähinnä silloin kun aloitetaan puhuminen asioista ’musta tuntuu’ -pohjalta ilman ajatusta mihin kaikki johtaa. Golftekniikka ei kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole. Tärkeintä on ymmärtää kehon liikkeiden luonnollisuus/epäluonnollisuus ja opetuksen kannalta löytää oppilaan kieli.