Re: PRON OIKEUS OPETTAA - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: PRON OIKEUS OPETTAA

#443883 Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaille kirjoitti: (28.2.2012 18:27:37)
Selvitin asiaa sopimusoikeuden varatuomarilta. Tilanne se, että kaikille avoin range, johon kuka tahansa voi mennä harjoittelemaan, katsotaan julkiseksi paikaksi. Yksityisen tilan tunnusmerkkejä ovat mm. se, että tilaan tuloa kontrollaidaan ja pääsy on rajattu vain tietyille henkilöille. Kaikille avoin urheilupaikka on julkinen tila.

Rangeopastuksesta varatuomari on sitä mieltä, että teoriassa voidaan sopia opetuksen kieltämisestä, mutta käytännössä ei. Suomen laki ei anna mahdollisuuksia kieltää kahden henkilön normaalia, rauhallista toimintaa esim. golfrangella.

Varatuomarin mukaan tilanne saattaisi olla toinen, mikäli klubi oli aidattu, ja vain jäsenille tarkoitettu paikka. tämmöisiä ei Suomessa ole. Sarfvik on tätä lähinnä, mutta sielläkin rangelle pääsee kun ostaa greenfeen, muuten ei.

Euroopassa on kyllä aidattuja klubeja, joissa portilla on vartija kysymässä millä asialla ollaan. Tämmöisess toimintaympäristössä sääntöjen määrääminen on helpompaa, kun pääsy on täysin kontrolloitua.

Tilanne muuttuu, kun asiakkaita otetaan vastaan täysi ilman kontrollia ja kaikki ovat tervetulleita. Jo aiemmin muodostamani käsitys on nyt vahvistunut.

Korostan, että en tässä nyt ota kantaa siihen, minkälaisia sopimuksia kenttien ja proiden välillä pitäisi olla. Totean vain, että nykyisessä toimintaympäristössä kysymys on ’herrasmiessopimuksista’ joita valvotaan ja noudatetaan vaihtelevasti.

Samanlaisia näkökantoja minullekin kerrottiin,kun juristilta kysyin.
Näin kertoi myöskin eräs seuran kapteeni,juristi hänkni,josta aiemminkin kerroin ,voidaanko tällainen neuvominen kieltää.
Sanoi,että asia selvitettiin kerran yhtiöoikeusjuristin kanssa,kun hallitus meinasi proitten vaatimuksesta tällaista tehdä.

Kiellosta luovuttiin.
Hyvä,kun nimim.. Ulkomaillekin tämän selvitti.