Re: Pitkä marssi on iso kakku - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#277832 Ilmoita asiaton viesti
PG

Tuo 1. kysymykseni oli väärin muotoiltu ja turha. Oikea kysymys on, oliko palaaminen 3:n viheriölle A:n ja C:n oma päätös, vai muuttiko tuomari päätöksensä. Sillä on merkitystä casen ratkaisuun.

Mielestäni tuomarin alkuperäinen ratkaisu (kapuatte oikealle tee-paikalle ja lisäätte 2 penaltia tulokseenne. Ja helevetin äkkiä sitteki.) olisi ollut edelleenkin hyvä ja siitä olisi (sekä tuomarin että pelaajien) kannattanut pitää kiinni, vaikka tuomio nyt koskikin väärän reiän pelaamista eikä tiiauspaikan ulkopuolelta pelaamista.

Ei ole epäilystäkään, etteivätkö A ja C pelanneet väärää reikää heti avauslyönnistä lähtien (180 astetta väärään suuntaan). Aivan sattuman kauppaa oli, että pallo oli tiiatessa myös par5:lle oikein tiiattu. Muutaman sentin siirto par5:n suuntaan olisi tiennyt tiiauspaikan ulkopuolelta pelaamista, kahta rangaistuslyöntiä ja pelattujen lyöntien mitätöimistä (11-4). Mielestäni sama ratkaisu on oikeudenmukainen ja kohtuullinen myös väärää reikää pelattaessa sääntöön 1-4 nojautuen. ’Tyhmyydestä sakotetaan’ ei ole oikea perustelu.

Oman tulkintani mukaan sääntö 25-3 koskee väärälle viheriölle harhautuneen pallon pelaamista eli lähinnä sen lyömistä väärältä viheriöltä pois tavoitteena oikea kohde. Päinvastoin mitä ketjussa ’Väärä viheriö’ on väitetty, sääntö 25-3 ei millään tavalla ota kantaa väärään reikään pelaamiseen. Muuallakaan ei siihen oteta kantaa. Väärään reikään pelaamisesta ei ole sääntöä.