Re: Pelissä oleva pallo / varapallo - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPelissä oleva pallo / varapalloRe: Pelissä oleva pallo / varapallo

#287110 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

KL kirjoitti: (14.6.2010 17:42:01)

Cleve kirjoitti: (14.6.2010 15:48:01)

4par kirjoitti: (14.6.2010 9:30:17)

Cleve kirjoitti: (14.6.2010 8:52:10)Mikä mielestäsi tuomaroinnissanne meni pieleen eli mikä olisi oikea ratkaisu tapauksessa?

Pelaajan olisi pitänyt pelata tulos alkuperäisellä, sääntöjen sallimassa ajassa löytämällään pallolla.

Mä olen kyllä edelleen sitä mieltä, että pelaaja lähtiessään tiiltä eteenpäin palloja etsimään, ei voi enää palata lyömään varapalloa tiiltä. Tästä pallosta tulee automaattisesti pelissä oleva pallo ja alkuperäinen pallo ei enää ole pelissä.

Ei voikaan, mutta hän voi palata tiille lyömään uuden pallon sille varapallolle. Tämä toimenpide poistaa pelistä ainoastaan varapallon, ei alkuperäistä palloa, jolla pitää jatkaa sen löytyessä.

Saattaa olla, että olen vähän itsepäinen tässä asiassa, mutta voisitko KL kertoa, mihin perustat tämän tulkintasi. Deccareissa todetaan varapallon pelaamisen mahdollisuuden olevan ainoastaan ajan säästämiseksi laadittu sääntö ja siinä vaiheessa kun tiiltä lähdetään kohti palloja tuo mahdollisuus varapallon pelaamiseen evätään. Siellä ei puhuta mitään siitä, että kullekin pallolle erikseen voidaan käydä pelaamassa varapallo kunhan tuota kyseistä palloa ei ole etsitty. Muutenkin minua ihmetyttää termi ’uusi pallo’ varapallolle. Uusi pallo on käsittääkseni golfissa pelissä oleva pallo.