Re: Pelaaminen alle underiin - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#207406 Ilmoita asiaton viesti

Eilen tuli pelattua neljännen kerran täysikierros alle pariin (edellisestä kerrasta melkein vuosi) ja mietin jälkikäteen että mikä näitä omia onnistumisia on yhdistänyt. Eilinen kierros oli erikoinen, muutamia hyviä lyöntejä, mutta yksi täyssoketti ja siitä tuplakin mahtui mukaan.. 11 griiniä, 24 puttia, 7/7 up and down, yksi eagle väylältä kuppiin ja -3. Yläkuppi oli hyvässä kunnossa ja ihan viime reikiä lukuunottamatta tuli vain pelattua eikä mietittyä kuinka hyvää munkkia oli parissa upotuksessa tarvittu tms.

Paras koskaan pelaamani oli -4 ja griinosumia oli 16 ja tuntui jälkikäteen että pari metrisiä birkkuja jäi upottamatta paljon… samanlaista lyöntipäivää ei ole ollut aikaisemmin ja tullut myöhemmin, mutta tärkein siitä kierroksesta jäänyt juttu oli että kun oli hyvä rundi menossa, niin safetailun sijaan onnistui loppuun asti uskomaan että tänään tämä on helppoa ja sain loppureille tehtyä vielä pari birkkua lisää ja ensimmäinen 70 alitus oli valmis… itselle iso merkkipaalu sekin.

Pointti on se että griiniosumilla yms ei yksittäisellä kieroksella ole niin hirveästi väliä jos tulos pysyy kasassa vaikka vahingossa ja sitten puun takaa tulee pari onnistumista. Ja tämä korostuu 9 reiän tuloksissa, puolikierrosta on aika pirun paljon helpompaa pelata esim. 1 alle ja varmasti useimmilla pelaajilla hyvien puolikkaiden määrä on 5-6 kertainen kokokierroksiin. Toki mitä enemmän niitä griinejä ja väyliä löytää niin sitä enemmän altistaa itsensä mahdollisuudelle pelata underiin…

Kentällä on kanssa valtava vaikutus, kuten joku jo totesikin, niin tutut kallistukset yms on hyvällä kieroksella helposti useamman lyönnin etu. Mutta mitä siihen underiin pelaamiseen tarvitaan? Musta kuka tahansa alle 5 händärilä pelaava voi hyvänä päivänä sen tehdä kunhan pää kestää (siis tulos ei sotkea pelia), varmasti vähän munkkiakin tarvitaan, mutta jos pelaa usein niin kyllä se joku päivä sieltä tulee!