Re: Pelaamaton paikka, vapautuminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPelaamaton paikka, vapautuminenRe: Pelaamaton paikka, vapautuminen

#269760 Ilmoita asiaton viesti
ts

Tasamaan tuuppari kirjoitti: (2.1.2015 11:36:16)

KL kirjoitti: (2.1.2015 11:06:08)
Toisin sanoen, vapautuminen on tehty oikein vasta silloin, kun olosuhde, josta vapautus haetaan, ei enää vaikuta pelaajan stanssiin, pallon paikkaan eikä mailan aiottuun heilahdukseen.

Eli kivenkolosta voi vapautua tielle? Kivenkolo ei enää haittaa, tiestä vapautuminen on vapaaehtoista.

Mutta kun interference tarkoittaa haitata. Ei mua ainakaan haittaa tippaakaan, jos stanssi on tien päällä.

(ii) where, if the ball were so positioned, no interference by the condition
from which relief is sought would exist for the stroke the player would
have made from the original position if the condition were not there.

Tuo on liian kapea tulkinta ja perustuu suomennoksen ajatteluun. Sana voidaan tulkita myös vaikutukseksi.

Ja kyllä, jokainen tilanne mihin dropin jälkeen päädytään käsitellään omanaan ja vain harvoin on pakko vapautua. Tästä poikkeuksena ns. luuppi, eli ykstittäisinä vapautumisina jouduttaisiin aina edellisen vaikutukseen.

Mutta itsestä tuntuu edelleen hassulta, että FAQ osastolta Randan säännöistä löytyy tuo fraasi, mutta sitten itse fraasia ei löydykään. Miten noin olennainen asia on jätetty määritelmien alle ja sinnekin hemmetin vaikeesti kirjoitettuna tekstinä?