Re: –> Pauno - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#286400 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (17.8.2010 19:43:29)

vieraspelaaja kirjoitti: (17.8.2010 16:50:02)

Pauno Päkiä kirjoitti: (17.8.2010 16:30:21)
Mutta mitä tapahtuu kentällä, jossa ainakin osa vesiesteistä onkin merkitty punaisilla, pyöreillä lätkillä?

Olin joitakin vuosia sitten seuraamassa eräänlaista caddieille tarkoitettua pikasääntöluentoa paikallisista erikoisuuksista erästä pienehköä kansainvälistä kilpailua varten. Luennon piti kisasysteemin englantilainen päätuomari.

Käsiteltävä tapaus oli pallon pysähtyminen merkin päälle. Britin tulkinta vesiesteen rajasta oli, että se menee ympyrän keskipisteen kautta. Merkin päältä saa vapaan dropin, mutta jos pallo on esteen puoleisella puolikkaalla, pallo on dropattava esteeseen ja fairwayn/raffin puolella taas vapaalle alueelle. En alkanut tuolloin asiaa sen kummemmin tutkimaan, koska sillä ei juuri merkitystä minulle ollut, mutta ihmetystä se herätti. Tämä keskustelu toi asian mieleeni ja ajattelin, josko joku sääntötuntija osaisi asian perustella.

Oliko kyseessä varmasti golf-kilpailu? Jos oli, oliko se varmasti vesiestemerkki, eikä satasen lätkä tai naisten tii?

:-DDDD

Aina eivät englantilaiset päätuomaritkaan ole oikeassa…. hekin ovat siis ihmisiä. Mielenkiintoista olisi kuulla ko. henkilön perustelut sille, miksi muovinen lätkä olisi eri asemassa kuin säännöissä mainittu paalu.

Korostetaan nyt vielä, että olin vain kuuntelemassa, en osallisena enkä koulutettavana, joten en ollut siinä asemassa, jossa esitetään kysymyksiä. Debattia ja ihmettelyä tilanne kyllä synnytti, mutta tulkinta ymmärtääkseni säilyi. Itse kisassa ei tietääkseni syntynyt mitään tulkinnanvaraisia tapauksia ainakaan tässä asiassa.