Re: Palloon kiinnittynyt lehti liikkuu - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPalloon kiinnittynyt lehti liikkuuRe: Palloon kiinnittynyt lehti liikkuu

#281831 Ilmoita asiaton viesti

Bogikone kirjoitti: (9.10.2011 18:56:09)

vieraspelaaja kirjoitti: (8.10.2011 23:01:38)

KL kirjoitti: (8.10.2011 19:25:41)

vieraspelaaja kirjoitti: (8.10.2011 19:09:01)

En muista koskaan nähneeni deccaria, jossa olisi katsottu, että palloa olisi liikutettu/puhdistettu niin vähän, sitä ei laskettaisi liikuttamiseksi/puhdistamiseksi.

Mitä jos nyt miettisit ihan omin avuin ilman deccaria?

Onko palloa sääntöjen tarkoittamassa mielessä puhdistettu, jos palloon tarrunut lika on vain siirtynyt toiseen paikkaan?

Tällä pastalla keskustellaan säännöistä teoreettisella tasolla, käytännön tilanteiden ratkaisuja ei voi perustella täällä kuulluilla mielipiteillä.

Jos asiaa ajatellaan puhtaasti teorian kannalta, tilanne on se, että säännöt kieltävät palloon tarttuneen haittatekijän poistamisen ja pallon puhdistamisen kokonaan. Mitään poikkeuksia ihan vaan pienen puhdistamisen varalta ei ole annettu. Myös silloin kun puhdistaminen on pallon tunnistamiseksi sallittu, palloa ei saa puhdistaa enempää kuin tunnistamista varten on tarpeellista, vaikka pallossa olisi vain ohut pölykerros.

Tässä tilanteessa on selvää, että pallolle jotain tapahtui, epäselvää on, puhdistuiko pallo vai ei. Aiemmin siteeraamani deccari kertoo, että epäselvissä tapauksissa riski on pelaajalla. Vaikka pelaajalla tähdätessä onkin oikeus koskettaa palloa, kosketuksen seuraukset ovat hänen vastuullaan, oli se seuraus pallon liikahtaminen tai puhdistuminen palloon kiinnittyneen lehden siirtyessä. Muistetaan sekin, että Harringtonia rangaistiin pallon siirtymisestä, jota hän ei kohtuudella voinut itse edes havaita, niin kuin udessa deccarissa todetaan.

Ihan eri asia sitten on, kuinka oikeudenmukaiselta sääntöjen mukainen ratkaisu tuntuu mitu-menetelmällä

Missä olet nähnyt ns. uudet deccarit. Ne kun eivät käsittääkseni vielä ole ilmestyneetkään? Vai oletko vain nähnyt spekulaatioita uudesta sellaisesta.

En ole uutta kirjaa nähnyt, vain tämän siteeraamani deccarin, joka annettiin kevään Mastersin alla, ja joka tuli heti voimaan (effective immediately)