Re: Pallon päälle astuminen eri tapauksissa - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallon päälle astuminen eri tapauksissaRe: Pallon päälle astuminen eri tapauksissa

#279082 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (28.7.2012 6:34:12)

Rauski kirjoitti: (28.7.2012 1:21:12)
No joo jäihän siihen kirjoittamatta että liikkui sivusuunnassa. Kai se nyt selvisi kuitenkin että se liikkui alaspäin painuessaan maahan. Kyllä mä noita kohtia tavasin, mulle se aukesi näin: Lyöntipelissä, jos pelaaja, mailapoika tai joukkuetoveri astuu päälle tulee yhden lyönnin rangaistus, jos joku muu niin ei tule. Kaikissa tapauksissa pallo on asetettava paikalle, jos ei aseta niin pelaa väärästä paikasta.

Tämä riippuu kovin paljon siitä tiedetäänkö pallon olleen juuri tuossa kohdassa vai ei. Jos tiedetään, niin sääntö 20-3b pätee ja pallo asetetaan. Jos ei tiedetä, pallo pudotetaan säännön 20-3c perusteella. Asiaan liittyy vielä muitakin pikku vivahteita, jotka löytyvät noista kahdesta säännöstä.

Siis kyllä kai se noissa tapauksissa oli siinä kohdassa, jos se alaspäin painui, eli asetetaan. Jos sen joku potkaisee eikä ole varmuutta niin sitten pudotetaan. Tämä juttu tuli mieleen kun joskus pari vuotta sitten pari kaveria keskusteli klubilla kilpailun päätyttyä. Kaveri sanoi, jotain siihen suuntaan: ’Kyllä sulla kävi säkä, että mä mä astuin sun pallon päälle ja se löytyi’ siihen tämä toinen: ’Joo oli se aika syvällä, aika vaikee paikka lyödä, onneks lähti hyvin’. Veikkasin tuon keskustelun perusteella pallon olleen raffissa, veikkaan myös ettei tuossa nyt välttämättä pelattu kuitenkaan ihan sääntöjen mukaan, tosin ei selvinnyt miten kaverit toimivat.