Re: Pallo vesiesteessä vaiko ei? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallo vesiesteessä vaiko ei?Re: Pallo vesiesteessä vaiko ei?

#290520 Ilmoita asiaton viesti

… ensin pitää menna varmistumaan siitä että pallo on vedessä ennenkuin vesiestesäännön mukaan voi pelata ja palata takaisin tiille lyömään kolmatta lyöntiä. Tämähän tietysti kohentaa kuntoa ja jos ravaaminen ei kiinnosta niin ensi kerralla kaivaa draiverin sijaan bägistä avaukseen jotain ihan muuta.

Ja edelleen, pallon katoamisen riski on pelaajan harkinnassa. Tietenkään jos tosissaan on niin harjoitella ei saa ja jos pallo meinaa kadota metrin päähän niin on varmaan syytä vaihtaa lajia. Kukaan ei voi pakottaa pelaamaan varapalloa, joten sen pelaaminen on aina vain pelaajan oma päätös, tietenkin niin että muita sääntöjä ei rikota.

Jos vesieste on merkattu mutta vesi on kuivunut pois, se on silti estettä. Samassa tilanteessa jos lampi on tulvinut, niin kyseessä on tilapäinen vesi. Jos ei ole merkattu niin säännöistä perilläolevat tietänevät esipäätöksen tai säännön siitä, että meneekö raja siinä missä ojan raja menee vai elääkö vesiesteen koko sen mukaan miten paljon siinä silläkin hetkellä sattuu vettä olemaan.

Suosittelen pysymään keskellä väylää niin tämmöiseltä spekulaatiolta välttyy 😉