Re: Out-paalusta vapautuminen, miksi ei? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOut-paalusta vapautuminen, miksi ei?Re: Out-paalusta vapautuminen, miksi ei?

#268787 Ilmoita asiaton viesti
KL

Sabane kirjoitti: (18.4.2015 20:05:53)

KL kirjoitti: (18.4.2015 19:51:51)

Maalaisjärkikortin pelaavat yleensä ne, jotka eivät ole sisäistäneet sääntöjen tarkoitusta. Yhtä hyvin voisi sanoa, ettei liikennesäännöissä ole sijaa maalaisjärjelle. Monet sanovatkin, varsinkin ylinopeudesta kärähtäneet.

Näinhän se on monissa muissa lajeissa vaan säännöt ovat suuntaviivoja ja niitä sovelletaan. Esimerkiksi Jääkiekkoliiton erotuomariliiton johtajan mukaan ’ei näitä pelejä sääntöjen mukaan voida viehltää, ei siitä muuten mitään tulisi’.

Kaikenlaisia yksittäisiä kommentteja voi poimia maailman tappiin asti, mutta kyllä jääkiekossakin sääntöjen mukaan vihelletään. Linja vain vaihtelee, mutta se on aivan eri asia kuin sääntöjen noudattamatta jättäminen.

Tiesitkö muuten, että jääkiekossakin on, tai ainakin on ollut erillinen sääntöjen tulkinta- tai pikemminkin linjausopas, siis eräänlainen deccarikirja? Erään takavuosien jääkiekon tuomarikouluttajan mielestä kyseinen opus on niin tärkeä, että ilman sitä tuomaritoiminnasta ei tulisi yhtään mitään. Asia tuli esille eräässä tuomarikouluttajien koulutustilaisuudessa, johon osallistuin.