Re: Onko osakkeita liikaa pelaajamäärään nähden? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyRe: Onko osakkeita liikaa pelaajamäärään nähden?

#409854 Ilmoita asiaton viesti

peli iloa kirjoitti: (8.1.2014 20:58:52)
Voisiko potentiaalisen ja nykyisenkin golfarin ajatus kulkea seuraavastikin?

Mitä haluamaani minä saan osakkeella kentältä a) – b) tai c)… vai mistä tai miten?

Vähän kärjistäen vain Uudellamaalla on markkinatilanne, jossa valinnanvaraa on koko Suomigolfin kirjo. Otsakkeeseen: Onko osakkeita/pelioikeuksia/pelaajia jollain golfkentällä liikaa, jotta se houkuttaisi?

Koska jokainen potentiaalinen golfari ei painota samoja asioita, on tässä luonnollinen erilaistumisen syy – siis mitkä ovat nykyisten ja haluamiemme golfareiden haluamat ominaisuudet! Realistiset vaihtoehdot? On tästä käytetty näissä chattiketjuissa ilmaisua golfyhtiön ’profiloituminenkin’.
Halu – kysyntä – kyky ovat eri asioita kuluttajan osalta, erityisesti palveluntarjoajan intressistä nähden.

Näinhän se pitäisi olla.

Golf-yhtiöiden täytyy vain uskaltaa erikoistua tarjonnassaan eri käyttäjäryhmille. Kysyntää löytyy varmasti kaikenlaisille toimintamalleille. Toki muutkin seikat kuin palvelut vaikuttavat kentän suosioon. Sijainnin, kentän kunnon sekä yleisen kiinnostavuuden pitää olla itselle sopivia..

Ehkä paras keino osakkuuteen sitoutumisen lisäämiseksi olisi lisätä reilusti osakkaille tarjottavia etuja. Esimerkiksi varaamaalla tietyt ajat osakkaiden ja heidän vieraidensa käyttöön. GF-pelaajat päästettäisiin kentälle vain arkipäivisin, startit ennen klo 14.00. Tällöin ns. prime-time ajat – viikonloput ja parhaat ilta-ajat, jäisivät osakkaille.

Parhaimmillaan tällainen voisi toimia niin ettei osakkaiden tarvitsisi normaalitilanteessa edes varata peliaikoja montaa päivää etuajassa. Varsinkin sellaiset yhtiöt joilla on kaksi kenttää voisivat toimia tälla tavalla ainakin toisella kentällään. Toki yhtiölle tärkeät firmatilaisuudet voisivat olla poikkeuksena. Ne nimittäin tuovat kentälle hyvää lisätuottoa kun niissä on usein myös ravintoja- ja proshop-palveluita mukana paketissa.

Vaihtoehtoisesti jokuset kenttäyhtiöt voisivat keskittyä erityisesti GF-pelaajien ja mm. supervieraiden palvelemiseen. Toki näilläkin kentillä voisi varata tietyt ajat vain osakkaiden varattaviksi.

Hinnoittelulla voidaan mainiosti ohjata vieraspelaamista. Perus-GF tulee ensiksi hinnoitella realistiselle ja todelliset kustannukset peittävälle tasolle. Useimmilla kentillä GF:n tulisi kaksinkertaistaa nykyisestään. Normaalikentillä se tarkoittaisi noin hintaluokkaa 80 – 150 euroa/kierros. Tämän ohella hinnoitellaan erilaisia alennushintoja, muutama esimerkki:
– earlybird-startti ennen klo. 9.00 hinta – 50%
– twilight-tarjous myöhemmälle illalle esim. startit klo 18. jälkeen – 50%
– pariskunnille voisi tarjota myös kaksi yhden hinnalla jne..
– koko lähdön hinta esim. 4 vieraspelaajaa kolmen hinnalla.

Luonnollisesti harjoitusalueen (range) käyttö pitää hinnoitella niin että osakkaat voivat käyttää sitä ilmaiseksi. Se onnistuu kun vieraspelaajilta veloitetaan hieman suurempi korvaus alueen käytöstä.
Sama käytäntö golf-auton vuokraajille vieraille 40,-/kierros ja osakkaat 20 euroa/kierros, toimii!

Sinällään osakuuden arvostuksen nostaminen on helppoa. Ei tarvita muuta kuin halua organisoida asiat oikein liiketalousellisin perustein. Kaikkein halvimmat (=huonoimmin tuottavat) ’tuotteet’ poistetaan tai/tai niiden tarjontaa rajoitetaan radikaalisti. Katteet pitää saada kuntoon.

Oikein toteutettuna ’profiili’uudistus lisää kentän tuottoja ja ohjaa samalla palvelutarjontaa omistajia suosivaksi. Se puolestaan lisää omistamisen arvostusta ja mahdollistaa terveen taloudenpidon myös tulevaisuudessa.

Mutta, täytyy tehdä päätös. Ilman sitä ei mikään muutu.