Re: Oikeus vai velvollisuus puuttua sääntörikkomuksiin - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOikeus vai velvollisuus puuttua sääntörikkomuksiinRe: Oikeus vai velvollisuus puuttua sääntörikkomuksiin

#270531 Ilmoita asiaton viesti

13-4. Ball in Hazard; Prohibited Actions
Except as provided in the Rules, before making a stroke at a ball that is in a hazard (whether a bunker or a water hazard) or that, having been lifted from a hazard, may be dropped or placed in the hazard, the player must not:
a. Test the condition of the hazard or any similar hazard;
b. Touch the ground in the hazard or water in the water hazard with his hand or a club; or
c. Touch or move a loose impediment lying in or touching the hazard

Mä luulen että tuo kohta c. on tarkoituksella ja fiksusti kirjoitettu tuohon muotoon. Tarkoitan sitä että muoto ”Touch or move a loose impediment in the hazard” olisi kovin yksinkertainen ja yksiselitteinen, mutta nähtävästi lordit eivät näe sitä halutuksi käytännöksi.

Yksinkertaisessa muodossa esimerkiksi leijailevaan puulehteen osuessaan pelaaja rikkoisi sääntöä, mikä ei liene tarkoituksenmukaista. Lehtihän olisi määritelmän mukaan esteessä ja loose impediment.

Nykyisessä muodossa (niinkuin minä sen ymmärrän) leijaileva lehti toki on esteessä, mutta ei fyysisesti koske siihen, siksi siihen koskemisesta ei tule rankkua. En väitä että tulkintani olisi oikeea, mutta antaa oikean lopputuloksen esim tuon hyönteisdeccarin suhteen…