Re: Oikeus neuvoa oikeus opettaa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: Oikeus neuvoa oikeus opettaa

#443431 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (10.3.2011 20:21:56)
Mä sanoisn että mahdollisuus tulla oikeesti hyväksi valmentajaksi on hyvin pitkälti tuuria. Kohdalle pitää sattua sen verran hyviä pelaajia, että pystyy asioita heiltä vuosien varrella oppimaan. Älkää kertoko pelaajille, mutta tuohon suuntaan se oppiminen jossain vaiheessa kääntyy. Ei muuten mutta panevat vielä laskun tulemaan….

Siis nyt tuli sen verran iso ja puhdas helmi, että laittakaapas korvan taakse!

Itsekin opetus- ja koulutustoimintaa ammatikseni tehneenä allekirjoitan tuon täysin. Saman lässytyksen esittäminen sadassa tilaisuudessa ei ole kummoinenkaan taito, mutta sen lässytyksen muokkaaminen ensin palautteen perusteella ja sitten vastaanottovuorossa olevan porukan mukaan erottaa ne parhaat opettajat kaikista muista. Sitä paitsi, opettamalla oppii itsekin parhaiten, sen olen nähnyt vuosien varrella erittäin selvästi.

Hyvä opettaja ei yritä muokata oppilaastaan omaa kuvaansa, vaan sellaista taideteosta, johon oppilaan omat kyvyt antavat myöten. Näiden kykyjen tunnistaminen ei ihan jokaiselta onnistu. Tuossa tunnistamisessa on hyvän ja vähemmän hyvän opettajan ero.

P.S. Musiikin maailmassa ne kaikkein parhaat opettajat eivät välttämättä edes koske opetettavaan instrumenttiin, vaan ainoastaan kuvailevat oppilaalleen miten asia pitäisi tehdä. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska oppilaat ovat teknisesti niin paljon opettajaansa taitavampia, etteivät opettajat kuuna päivänä kykenisisi lähellekään samaa, siis teknisesti. Tulkinta on sitten aivan eri asia ja sitä nuo oppilaat ovatkin hakemassa.