Re: Ns. halpapelaaminen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäNs. halpapelaaminenRe: Ns. halpapelaaminen

#419242 Ilmoita asiaton viesti

eikka kirjoitti: (26.6.2013 7:45:32)

Sailor kirjoitti: (24.6.2013 18:11:37)
Kovasti on viestiketjussa ollut vihaa vieraspelaajia kohtaan. Outoa, ottaen huomioon että he yleensä maksavat ostamastaan palvelusta eniten. Ballmarkerin kanssa olen samaa mieltä että hinnoittelu tulee voimakkaasti muuttumaan. Itse uskon kuitenkin että suuret muutokset tehdään pelioikeuksien hinnoittelussa, tänä päivänä moni aktiivigolffari ei maksa edes osuuttaan suorista toimintakustannuksista. Puollan toki että osakkailla on selvä kustannusetu muihin nähden, mutta kyllä toimintakustannukset olisi hyvä kattaa sillä volyymilla joka vastaa valtaosaa yhtiön myynnistä. Jos kentän kustannukset ovat noin 700 000 e ja kapasiteetti 30 000 kierrosta pitäisi myös osakkaiden kattaa 23 e/kierros mutta innokkaimmat pelaavat alle kympillä!?

Osuvasti sanottu. Miten tämän hinnoittelun pitäisi muuttua. Monella osakkaalla on henkilökohtaisia asioita, jonka vuoksi joinakin vuosina kierrosmäärä saattaa jäädä vähäiseksi (esim pienten lasten vanhemmat). Osakkaan pitäisi pystyä pelaamaan edullisesti esim max 27 €kierros vähäisilläkin kierrosmäärillä. Toisaalta kenenkään ei saisi pelata alle 50% kentän omakustannushinnasta (noin 12€/kierros).
Osakierrokset, esim puolikaskierros maksaisi osakierroksen hinnan.
Eräillä kentillä tarvitaan pelkästään tariffimuutos, useimmilla kentillä muutos on yhtiöjärjestyksen muutoksen takana. Se muutos on vaikea, koska ahkerimmat pelaajat ovat kokouksissa parhaiten edustettuna.
Rajoittamattoman pelioikeuden vuokraus on ajautunut yhä vaikenevaan kilpailukierteseen. Heavyuserit käyttävät sitä ja vähän pelaavat hankkivat pelinsä hypergolfeista tms.
Nopeat syövät hitaat, ensimmäisenä tariffirakenteensa korjaavat saavat taloutensa terveelle pohjalle. Ilmeisesti nämä +100 kiekkaa kiertävät vuokrapelaajat ajautuvat sitten näille hoitovastikekentille, joiden tariffirakenne on kirjattu yhtiöjärjestykseen. Siinä vaiheessa niiden talous kaatuu lopullisesti.

Täyttä puppua!

Paljon pelaavat rahoittavat koko busineksen, joka on aivan selkeä asia. Itse pelaan paljon ja niinpä oma rahoitusosuus onkin joka vuosi tuhansia euroja. Tuohon osuuteen kuuluvat runsaat välinehankinnat (mailat, pallot, hanskat, kärryt, elekroniikka ja runsaat vaateostokset), ostot golfravintoloista, vieraspelaaminen ja majoittumiset jne.

Vähänpelaavat eivät pystyisi pitämään pystyssä lähes olemattomilla ostoillaan mitään toimintoja alalla. Naurettavaa ininää tuo kierroskohtaisen maksun laskeminen ja siitä jatkuva valittaminen.