Re: Montako lyöntiä? – golf2000 - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMontako lyöntiä?Re: Montako lyöntiä? – golf2000

#285856 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (3.9.2010 10:39:58)

Lopputulos riippuu siitä onko kyseessä overhanging -tapaus vai ei.

Jos on, pelaaja ei välty rangaistukselta, vaikka tuuli kuljettaisi pallon reikään merkkaamisen ja takaisinasettamisen jälkeen (sääntö 16-2). Jos taas ei ole, niin tuulen reikään kuljettaman pallon katsotaan menneen reikään edellisellä lyönnillä ILMAN mitään rangaistusta (kt. Määritelmät- tuuli ei ole ulkopuolinen tekijä). Tämä jälkimmäinen siis teitenkin sillä ehdolla, ettei pelaaja ole ehtinyt tähdätä palloa, jolloin tilanne taas muuttuu erilaiseksi.

KL.

Tuo ’muistikuvani’ löytyikin eri kohdasta mitä selasin tämän arvoituksen tiimoilta…. ja oli varsin paljon suppeampi. Jos siis kaksi mutapalloa jää reiän ulkopuolelle, niin kauempana olevalla pallolla saattaa merkkauksen jälkeen olla vielä mahdollisuus mennä reikään ilman rankkua…

Tämä sivuarvoitus taisi selvitä minulle. Jännä sikälikin, että mikäli pallo ei ole lainkaan reiän puolella, pelaaja odottaa kovassa tuulessa 30 sekuntia josko pallo menisi reikään… ja näin käydessä ei tule rankkua. Jos taas jokin osa oli jo reiän yläpuolella, joutuu kirjaamaan 1 rankun.

Kiitos kuitenkin sivujuonesta. Tulokset 2,3 ja 4 lienevät jo puntaroitu väkevästi. 5, 6 ja 7 ovat vielä mystiikkaa…. ainakin jollekin.