Re: Mistä rahat? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMistä rahat?Re: Mistä rahat?

#428790 Ilmoita asiaton viesti

Chip Greenside kirjoitti: (12.3.2012 13:36:30)

Ulkomaille kirjoitti: (12.3.2012 13:07:41)
Rahastojen kerryttämiseen liittyy se perusongelma sen osakkaan kannalta, joka on rahastoon varoja maksanut mutta joutuu syystä tai toisesta luopumaan osakkuudesta. Maksetut ylimääräiset rahoitusvastikkeet eivät todellakaan välttämättä täysimääräisenä heijastu osakkeen arvoon.

Tämä on minua ja varmasti monia muitakin harmittanut ja harmittaa asunto-osakeyhtiössäkin. Jos joutuu myymään asunnon, niin koskann ei voi olla varma, että saa tehdyt mm. korjaus-, huolto- ja perusparannusinvestointeihin käytetyt varat takaisin. Meillä tulee ajankohtaiseksi eräs rakennusten ulkopuolinen huoltotoimenpide, jota tullaan käsittelemään tulevassa yhtiökokouksessa, taidampa vastustaa ko. toimenpidettä, sillä pelottaa, että hyöty mahdollisesti koituu tuleville asukkaille, mikäli myy oman asunnon hallintaan oikeuttavat osakkeet!!

Juuri tuota talotyhtiöissä tapahtuu kokoajan ja tuosta syystä kaupunkien rakennuskannan korjausvelka senkun jatkaa kasvuaan. Tuolla itänaapurissakin hissi on vielä ehjä, jos se metrin loikilla kulkee ylös ja alas 😀

Aika yleinen tapa rahoittaa kenttien perusparannuskustannukset on kai siten, että 50% maksetaan kertaluonteisella rahopitusvastikkeella ja toinen 50% otetaan lainana, jota lyhennetään esim. 10 vuoden aikana.