Re: Milloin svingi on vakio - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMilloin svingi on vakioRe: Milloin svingi on vakio

#518802 Ilmoita asiaton viesti

Ainoa tapa vakioida svingi on olla muuttamatta (parantamatta) lyöntitekniikkaa. Jos haluaa vakioida lyöntinsä nopeasti, tulee siis hakata hulluna palloja ajattelematta mitään.

Lyönti ei siis vakiodu, jos tekniikka kehittyy suurin harppauksin. Taidon lisääntyminen ei toki häiritse vakioitumista joten peli voi parantua myös svingin vakiinnuttua.

Ainakin alle 20 tasoituksisilla on jo melko vakiintunut oma lyöntitekniikkansa jota on valitettavasti lähes mahdoton muuttaa. Vaikka jotakin osaa lyönnistä muutettaisiin pysyy osuma-alue melko vakiona. Poikkeuksiakin on.

Koska sitten tiedät onko lyöntisi riittävän vakiintunut esim kalliiden mailojen lie- kulmien säätöön?

Tee testi! Laita maalarinteippiä mailanpohjaan ja svingaile tai lyö palloja lankun päältä. Lankku kuluttaa teippiä keskeltä, kannasta tai kärjestä. Yritä muuttaa lyöntitekniikkaasi radikaalisti ja tee sama koe samantien uudelleen. Jos teippi kuluu muutoksienkin jälkeen aina samasta paikasta, on lyöntisi vakioitunut.

Samalla näet myös kuinka paljon lie- kulmiasi tulee säätää. Esim. jos teipin suurin kuluma on vajaan sentin keskikohdasta kärkeen, tulee lie- kulmia vääntää pari astetta pystymmiksi.

Itse olen lyönyt yli miljoona lyöntiä eikä osuma-asento enää muutu ellei esimerkiksi jalkojani katkaista polven kohdalta.