Re: Miksi säännöt ja etiketti unohtuvat? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMiksi säännöt ja etiketti unohtuvat?Re: Miksi säännöt ja etiketti unohtuvat?

#269493 Ilmoita asiaton viesti
KL

Q8 kirjoitti: (30.11.2014 14:18:28)

Putti-Possu kirjoitti: (30.11.2014 13:29:51)
Meneekö tässäkin paikallissääntö säännön edelle ja miten menetellään:

Pelasin kk sitten kentällä, missa paikallissääntö totesi tuettujen puiden olevan kiinteitä haittoja, joista saa vapautuksen. Yksi tällainen puu oli maalatun vesiesteen puolella, siten että esti/haittasi rannassa olevan pallon lyöntiä. Oletukseni on, että paikallissääntö jyllää ja vapautuksen saa, mutta menikö oikein?

Entä pitääkö tässäkin tapauksessa dropata vesiesteen puolelle? Ja kun ollaan rannassa, pitäisikö mennä veteen kahlaamaan, jos vedessä on lähin paikka tai jos kentän puolella on lähin paikka, pitääkö kuitenkin dropata vesiesteviivan veden puolelle?

Paikallissäännössä pitäisi mielestäni vesiestekäytäntö olla kirjoitettuna erikseen, jotta vapautuksen saisi. Sääntökirjan esimerkkisäännössä näin onkin:

If the ball lies in a water hazard, the player must lift and drop the ball in accordance with Rule 24-2b(i), except that the nearest point of relief must be in the water hazard and the ball must be dropped in the water hazard or the player may proceed under Rule 26. The ball may be cleaned when lifted under this Local Rule.

Eli vapaan dropin saa, mutta esteen puolelle.

Kun tarkoituksena on suojella tuettuja puita paikallissäännöllä, on mielestäni loogista myöntää vapautus myös vesiesteessä olevan pallon osalta riippumatta siitä onko asia erikseen mainittu kentän omassa paikallissäännössä vai ei. Kaiken lisäksi tuo paikallissäännön sanamuoto on nimenomainen suositus, joten väärän tai puutteellisen sanamuodon käyttäminen menee mielestäni toimikunnan hölmöilyn puolelle.

Eipä ole moista tilannetta vielä koskaan tullut kentällä vastaan, vesiesteisiin kun harvemmin istutetaan puita.