Re: Mikä on svingi? Voimantuotto vol. 2 - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluMikä on svingi? Voimantuotto vol. 2Re: Mikä on svingi? Voimantuotto vol. 2

#207840 Ilmoita asiaton viesti

Poodri Hoo kirjoitti: (3.7.2013 12:56:04)

data kirjoitti: (3.7.2013 11:58:19)
Planen kulma maahan nähden on noin. 55 astetta. Siksi kulmat näyttävät loivemmilta tietyissä kohdin ylhäältä kuin sivusta katsottuna. Ihan simppeliä geometriaa. Kyllä se rannekulman purkaminen siellä swingissä on tärkeänä osana mp nopeuden kannalta edelleen. Ilman sitä voiman siirto lapaan muodostuu hyvin vaikeaksi niin teoriassa kuin käytännössä. Tehokkain moottorin kiertoakselin kulma on kohtisuorassa tasoa vastaan. Parhaat ja etenkin pitkälyöntisimmät pelaajat pystyvät siihen.

Tässä yksi tuuppari… FO

Tässä yksi tuuppari… DL

Pystytkö arvioimaan paljonko ko. pelaaja on purkanut rannekulmaa ennen osumaa? Osuma hetki löytyy videon kohdalta n 1:19. Onko rannekulman purkautuminen aktiivista vai mistä voimantuotto on peräisin?

Pitäisikö saada lisää pituutta? Stats

Tuossa liikutaan kokonaisuudessaan releasen osalta 90 asteen nurkilla. Voimantuotto swingissä tapahtuu lihaksistolla. aktiivisesti eli lihassupistusten avulla. Toki myös venymää hyödynnetään. Rannekulman purkautuminen on fysiikan lakeja noudattava seuraus swingin aikana esiintyvistä voimista. Näistä voimista suurin osa on peräisin lihaksista ja pieni osa on maan vetovoiman aikaan saamaa. Varmaan haet sitä, että tuleeko purkautumista oikein avittaa vai tapahtuuko se itsestään. Kun lapa liikkuu tuossa klo 9 kohdalla jo aika kovaa vauhtia, niin tietenkin se massallaan siitä eteenpäin menee jollakin tavalla, vaikka melkein kaikki lihastoiminta loppuisi. Todellisuus on kuitenkin kokonaisuuden osalta aika kimurantti, eikä sen selvitys ihan parilla rivillä onnistu.