Re: Mikä on svingi? Voimantuotto vol. 2 - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluMikä on svingi? Voimantuotto vol. 2Re: Mikä on svingi? Voimantuotto vol. 2

#207835 Ilmoita asiaton viesti

Niklaus kirjoitti: (2.7.2013 15:20:10)

kebax kirjoitti: (2.7.2013 14:16:11)
Tuon heilurianimaation takana lienee ajtus siittä että swingi voitaisiin jakaa yksiselitteisiksi komponenteiksi. Yrityksenä tässä on vahvasti yksinkertaistaa asioita. Ihminen on kuitenkin melkoisen monimutkainen laite, niveliä riittää vaikka kuinka paljon ja useat niistä ovat käytössä. Tässä valossa vain yhtä yksinkertaista ulottuvuutta kuvaava heilurianimaatio ei anna edes osaa totuudesta. Heiluri on naivistinen.

Jos golfaajan etummaisen käden kyynerpää elää svingin aikana, on svingi pielessä. Kädenhän kuuluu olla varsin suora. Tätä vasten animaatio on varsin tarkkaa tekemistä etummaisen käden ja mailan suhteesta. Alhaalla oleva nivel on ranne. Muita niveliä välillä olkapää-ranne ei ainakaan minulta löydy.

Animaation ylänivel, oikean elämän olkapää, voi liikkua eteen ja sivuilla ja minne tahansa, mutta sen voimavaikutus on varmastikin suhteellisen pieni.

Niin, ja lähinnä linkitin tuon animaation kuvaamaan releasen vaikutusta vs. maila suorana käden jatkeena koko svingin ajan. Jälkimmäinen on vaihtoehto, jos releasen vaikutus kiistetään.

Aloittelijat, jos luette palstaa, älkää uskoko tätä bulshittiä. Varsinkaan tätä:

Niklaus kirjoitti: (2.7.2013 15:20:10)
Animaation ylänivel, oikean elämän olkapää, voi liikkua eteen ja sivuilla ja minne tahansa, mutta sen voimavaikutus on varmastikin suhteellisen pieni.
I]

Jokunen vuosi sitten Mark O´Meara matkallaan The Openiin laskeutui KiIlleen Castle:iin ja antoi klinikan klubin jäsenille ja meille Peltz Scoring Game Schoolin oppilaille. Ensimmäinen asia, jonka hän maila kädessä sanoi oli: ’Hit it with your shoulder.’