Re: Mikä kenttä menee konkurssiin? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMikä kenttä menee konkurssiin?Re: Mikä kenttä menee konkurssiin?

#429973 Ilmoita asiaton viesti

Jooseppi kirjoitti: (20.1.2012 23:31:09)
tämä on nyt taas tätä juupas eipäs tasoista inttämistä, mutta kun katsotaan noita yhtiöitä joiden osakkeen arvot ovat hyvin alhaiset niin kyse on muutaman hassun yksilön panikoimisesta

==========klips klips==========

itse omistan joitain osakkeita (omaan-, lasten- vaimon jne.. käyttöön) ja ihan vilpittömästi odotan sitä kenttää joka on tarpeeksi rohkea nostamaan vastikkeen hieman suuremmaksi ( 2-3 kertaiseksi nykyisestä) ja osakkeiden määrän n. 1/2 -1/3 siitä mitä nykyisillä kentillä on 🙂

persaukisella pienipalkkaisella duunarilla kun ei ole varaa paskaan ja halpaan.. vaan mielummin laittaa ne vähäiset roposensa johonkin mistä saa vastinetta niille, vaikka niitä killinkejä joutuukin laitttamaan jonoon muutaman enemmän 😉

Olen Joosepin kanssa samaa mieltä kyse on ollut muutaman hassun yksilön panikoinnista, siitähän se alkuun on lähtenyt. Mutta tuo panikoitsijoiden joukko on nopeasti kasvamassa. Syykin on ymmärrettävä ja selkeä. Esimerkin muodossa voi näitä reunaehtoja tarkastella.
– kenttäyhtiön (per 18reikää) liikevaihto on keskim 720€/v
– täyteen myydyn kentän kierrosmäärä (per 18 reikää) on 30 000 kierrosta/vuosi (edellyttää pelaajajakaumaa, joka täyttää kenttää aamusta iltaan, eli ei pelkkiä työssä käyviä)
– tuosta tulee keskimääräiseksi kierroshinnaksi 24€/pelikierros
100 kierrosta pelaavia mahtuu kentälle 300 kpl ja vastike on vastaavasti 2400€/vuosi. Tuntuuko tuo uskottavalta ja toteutuskelpoiselta – epäilen.
20 kierrosta pelaavan osalta kierroskohtainen kustannus (kenttäyhtiölle) on 480€/vuosi. ja näitä sinne mahtuisi 1500 kpl.

Tästä nyt seuraa sellainen johtopäätös, että hevyuserien kentälle ei ole tilausta (sarfvik on lähinnä sellainen, mutta ei sekään sitä ole). Jos olisi niin varmaan heavyuserkenttiä olisi syntynyt.
Alle 20 kierrosta pelaavien kentälle on voimakkaasti lisääntyvä kannatus. Nyt he käyttävät kenttää, jonka nimi on hypergolf, tms. Kenttäyhtiän kannalta parhaita asiakkaita ovat osakkaat, jotka maksavat vastikkeen ja pelaavat kentällä hyvin vähän tai ei ollenkaan. Hypergolfin kannaltakin paras asiakas on sellainen, joka tilaa tuhdin paketin mutta ehtii käyttää paketistaan vain osan.