Re: Mikä kenttä menee konkurssiin? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMikä kenttä menee konkurssiin?Re: Mikä kenttä menee konkurssiin?

#429963 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Putti-Possu kirjoitti: (19.1.2012 16:49:37)

Haade kirjoitti: (19.1.2012 13:10:49)

Jokainen talousihminen näkee tämän ongelman. Ja kysymys ei ole siitä, että katsotaanko golfosaketta sijoituksena vai ei. Mutta ei mikään yhtiö voi toimia pidemmän päälle tappiota tehden ja omistajila lisää rahaa pumpaten.

Jos vastiketta ei katsota yhtiön tuloksi, kaikki golfyhtiöt tekevät tappiota tuon millin vuodessa. Tuo oletus että osakkeenomistajat ’pumppaisivat rahaa’ yhtiöön ilman, että saavat mitään vastineeksi on minusta virheellinen. Osakkeenomistaja saa golfkenttään käyttöoikeuden vuodeksi (siten, kun se on yhtiöjärjestyksessä määritelty).

Jos samaa logiikkaa käytettäisiin Asunto-Osakeyhtiöihin, niin ne kaikki tekevät tappiota ja jokainen ymmärtää, että asoy menisi konkurssiin, jos osakkaat lopettaisivat vastikkeiden maksun (eli rahan pumppaamisen yhtiöön). AsOy:n tapauksessa vastikkeella saa kyseisen asunnon ’käyttöoikeuden’ jonka arvoa voidaan verrata vastaavankokoiseen vuokra-asuntoon.

Ei golf-yhtiötä voi tarkastella pelkästään tasekirjan perusteella.

( Sori, en saa noita launauksia edellisten kirjoittajien lainauksia parempaan kuntoon. )

Ymmärrän, että ns. ’normaali’ yhtiövastike on nimenomaan vastike siitä, että saa pelata golffia. Mutta se, että yhtiövastike alkaa olemaan niin kohtuuttoman suuri, että osakkeenomistajat antavat ennemmin osakkeen ilmaiseksi pois tai jopa maksavat siitä, kertoo kyllä aivan totaalisen pieleen menneestä taloudenhoidosta. Toivottavasti tämä täsmensi pointtiani riittävästi.

Se, mikä taas on ns. ’normaalitaso’ yhtiövastiikkeeksi, riippu monesta tekijästä, mutta viimeistään tosiaan siinä vaiheessa raja on ylitetty, kun osakkeita luovutetaan nolla-hinnalla, tai jopa maksetaan.

Ja tätä tilannetta tarkoitin, että näin ei voi pitkällä juoksulla olla, että osakkeenomistaja maksaa ’yli tuon normaalitason’, vuosi vuoden jälkeen. Siinä ei ole järvenhiventäkään.