Re: MGA quiz 2015 - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMGA quiz 2015Re: MGA quiz 2015

#269014 Ilmoita asiaton viesti

duffeli kirjoitti: (2.4.2015 8:31:25)
Tuolla KL:n likin keskustelupalstalla oli menty jo pidemmälle, eli kysytty MGA:sta perusteluja vastaukselle. Sen sijaan että olisivat ilmoittaneet tehneensä virheen olivat edelleen sitä mieltä, että neljä on oikea tulos. Perusteluna oli kummallista kyllä, että alkuperäistä lyöntiä ei lasketa ja kaksi rankkua päälle. Ja tähän on päädytty 19-1/3 mukaan, vaikka siinä nimenomaan sanotaan, että muussa tapauksessa lyönti lasketaan ja kaksi rankkua.

Ei ihan noinkaan. D19-1/3 nimenomaan kertoo, että lyöntiä ei lasketa tulokseen ja pelaaja saa kaksi rankkaria. Ellei rike ole vakava, niin väärästä paikasta pelattu tulos jää voimaan. Erona deccarin ja MGA:n tapauksessa on se, että MGA casessa pallo putattiin reikään. Nyt onkin epäselvää, onko pallo pelattu reikään (holed) vai ei. Sääntöjen mukaan pallo pitää pelata reikään lyönnin seurauksena sääntöjen mukaisella tavalla. Onko pallo sitten pelattu reikään sääntöjen mukaisella tavalla, jos säännöt edellyttävät lyönnin uusimista? Mielestäni ei.

Jos tämä ajatuskulku on oikea, niin pelaaja ei ole pelannut reikää loppuun ja pitää diskata. Voi toki olla, että MGA:n tulkinta on oikea, mutta ei se minun kaaliini kyllä mahdu.