Re: MGA quiz 2015 - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMGA quiz 2015Re: MGA quiz 2015

#268971 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (15.2.2015 23:35:19)
Jotta saadaan heti vääntöä aikaiseksi kysymyksestä 20, niin ajatellaanpa puinen silta, joka kulkee bunkkerin yli samaan tapaan kuin silta kulkee ojan yli. Laitetaan sitten pallo tuohon sillalle sen korkeimpaan kohtaan, joka on selvästi korkeammalla kuin mikään bunkkerin reunoista. Nyt pallo on ’overhanging the margin of the bunker’, koska ’margin of the bunker’ ei kulje ylöspäin. Pallo ei siis määritelmän mukaan ole bunkkerissa, mutta se on kiinteän haitan päällä (määritelmän mukaisesti).

Mihin vapaudutaan (haluttaessa)?

Kysymyksen 20 faktoja ovat:

– Kottikärryt ovat liikuteltava haitta
– Kottikärryt koskettavat vain pelaluetta
– Kärryjen se osa, jonka päällä pallo on, on bunkkerin reunasta ylös vedetyn viivan bunkkerin puolella >> pallo on bunkkerin yläpuolella
– bunkkerin raja ei jatku pystyyn ylöspäin sääntöjen mukaan
– kun pallo on liikuteltavan haitan sisällä tai päällä, se pitää pudottaa mhadollisimman lähelle kohtaa jonka yläpuolella se oli tuon haitan sisällä.

Eli kysymyksessä ei ole ongelmaa, kaikki tuo tieto on saatu, mutta onko ongelma vastausvaihtoehdoissa, jotka laittavat pudottamaan bunkkeriin, vai onko tässä tapauksessa jälleen kerran ero säännön tekstin ja käytännön välillä, eli vaikka raja ei jatku tekstin mukaan ylöspäin, se käytännössä niin tekee, eli bunkkerin yläpuolella oleva pallo on sinne esteeseen pudotettava.

Mielenkiintoinen case kaikkiaan ja pitää kysyä perustelut kun oikean vaihtoehdon aikanaan antavat.