Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#447017 Ilmoita asiaton viesti

fukke diise saisse kirjoitti: (19.1.2011 16:22:36)

PG kirjoitti: (19.1.2011 12:53:09)

ts kirjoitti: (19.1.2011 10:00:06)
Mutta entäs jos ne laskelmat perustuvat kokonaan puutteellisiin tietoihin ja vääriin olettamuksiin?

Mielestäni tämä on parempi vertailukohde, kuin esim. jalka- tai biljardipallon käyttäytyminen tilanteessa, joka ei kovin paljon golflyöntiä muistuta.

Ei muistuta, eikä sitä ole kukaan väittänytkään.

Niiden esimerkkien avulla olikin vain tarkoitus valaista tilannetta, jossa kaksi kappaletta törmäävät toisiinsa ja havainnollisesti verrata sitä, mikä ero törmäyksissä on, jos toista kappaletta tuetaan ulkoisesti jalan, kepin, mailan tms. avulla.

Jos tätä ei ymmärrä, ei voi koskaan tulla hyväksi goflpelaajaksi, ellei sattumalta ole pikkupoikana tai -tyttönä ymmärtänyt jotain ymmärtämättömän asiantuntijan ohjetta väärin ja siis tsäkällä tajunut kyseiseen asiaan liittyvät syy/seuraus-suhteen asiaa sen tarkemmin pohtimatta.

Jotkut prot höpöttää siitä, että palloon pitää saada painetta mutta heillä on asiasta vain tunnepitoinen mielikuva, joskaan he eivät osaa sitä tarkemmin selittää. En kai sitten minäkään.

En ole lukenut koko ketjua läpi, joten en tiedä kaikkea käsiteltyä.
Kiinnitti huomio tähän tuntuvaan paineeseen. Se on merkki hyvästä lyönnistä, jossa svingi, osuma ja varren ajoitus on kohdallaan ja lyönti ei oikeastaan tunnu miltään. Tällaisessa tapauksessa ilmeisesti mailan pään nopeuden hidastuminen on suurta, kun energia siirtyy pallon muodonmuutokseen ja edelleen pallon kiihtymiseen ja lyönnistä tulee hyvä.
Mitä tulee TS:n mainitsemaan nopeuden lisäykseen pallossa käsien ollessa osumassa edenpänä, niin se on loftikysymys. Periaatteessa 0 (nolla) loftilla saadaan suurin pallon nopeus, mutta pallo ei pysy ilmassa spinnin vähyyden vuoksi. Toisinpäin ajatellen, mitä suurempi lofti, sitä pienempi pallon nopeus. MOT (ei yle)