Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#447797 Ilmoita asiaton viesti
PG

ts kirjoitti: (29.4.2011 23:07:50)

PG kirjoitti: (29.4.2011 22:27:26)

Hyvällä syyllä voidaan kysyä: Mihin suuntaa pitää kiskaista, jotta sekä mailanpää, että gippipää kulkevat suoraan? Jos ratkaisu on olemassa, niin se voidaan selvittää vain matematiikan avulla.

Mulla on sulle tehtävä. Tunget sen laskukoneen ja excelin nyt sivuun ja otat mailan käteen. Menet seinän viereen niin, että lavan kärki on kiinni seinässä ja otat alkuasennon. Kokeile saatko tehtyä liikkeen niin että lavan kärki osuman seudulla pysyy noin 20cm matkan kiinni seinässä. Itse pystyin pitämään noin 40cm, mutta 20 on hyvä alku.

Sitten kun ymmärrät miten tuo tapahtuu, voita palata työpöydän ääreen ihmettelemään tapahtunutta. Jos et saa, opettele lyömään sitä golfpalloa oikein.

Juu, tein niin. Lavan kärki pysyi kaksi metriä seinässä kiinni, mutta kädet liikkuivat puolitoista metriä ja svingi oli aika omituinen. Ei vakuuttanut.

Sen sijaan kun otin teräsmittanauhan ja liikutin sen toista päätä 20 cm pöydän suoraa reunaa pitkin ja toista päätä samanaikaisesti 3 cm, tulin vakuuttuneeksi siitä, mitä puhdas matematiikkakin jo kertoo. Kaamea käppyrä, jonka tekeminen puolessa sadasosasekunnissa ei onnistu keneltäkään. Grippipään liikuttaminen sopivaan suuntaan ja eri tasossa missä mailanpää liikkuu loiventaa käppyrän kaarevuutta, mutta ei poista sitä.