Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#447740 Ilmoita asiaton viesti
B

Jake2 kirjoitti: (27.4.2011 10:33:21)
Miksei kannattaisi vaikka kehittää parempaa mallia tai ainakin miettiä miksi pelaajat tekevät tiettyjä liikkeitä jotka eivät siihen malliin sovi?

Mallit ovat vajavaisia. Pitää ymmärtää mihin ne perustuvat ja mitä on jätetty pois. Pitää ymmärtää, ettei fysikaalinen svingimalli ole sama kuin opetuksessa käytettävä ihanne. Mallinnus hakee fysiikan keinoin tehtävää tutkimusta svingiin liittyvien asioiden ja tiettyjen muuttujien roolista. Niin taitaa hakea myös 4D- mittaus. Kukin malli täytyy nähdä omien puutteidensa valossa ja tuloksia diskutoida niitä vastaan. Niillä ei pyritä rakentamaan ideaalista svingiä. 4D-metodia käyttävät tutkijat julkaiskoot omat tuloksensa kun katsovat ajan olevan kypsän. Uskon, että nekin tulokset täytyy punnita (myös tässä keskustelussa PG:n esittämiä) fysikaalisia lainalaisuuksia vastaan.
Mielipiteeni on, että ideaalista svingiä ei ole luotavissa. Oikeaa ja väärää ei ole. Toistettavuus, tehokkuus ja kontrolli ovat ratkaisevia, eivät svingin yksityiskohdat. Empiria on antanut osviittaa siitä, mikä useimmilla tuottaa kussakin alueessa parempia tuloksia.