Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#447511 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (6.4.2011 20:55:18)

PG kirjoitti: (6.4.2011 20:46:50)
Trackmanin mittaustulokset viittaavat toiseen suuntaan.

Kysytäänpäs nyt kerran vielä ja ihan suoraan: Tiedätkö mitä he mittaavat ja mitä dataa syntyy jollain muulla tavoin?
Minä en tiedä, mutta en sokeasti suostu uskomaan yhtään mihinkään, joka ei vastaa todellisuutta ja jonka mitattavuudesta kyseisin menetelmin on liikkeellä hyvin paljon kriittisyyttä. Aika tasaista planeakin kulkevat mailat….

Sinänsä uskon että menetelmällä pystyy mittamaan hyvinkin kappaleen eri kohtien nopeuksia, epäilys tosin on että driverin nupin kärjestä ei välttämättä saa parasta kaikua. Käyttäjille sitten kyllä annetaan yksinkertaistettuja tuloksia, esim vertical swing plane kulmana, vaikka tuskin se maila ihan tasossa liikkuu. Mutta mitä ne pelaajat sillä tason taipumisen tiedolla tekisivät, ja miten sen edes esittäisi?
Trackmani julkaisemat tulokset kai ovat jostain kohtaa ennen osumaa, ei osuman läpi (vaikka vsp:stä en kyllä tiedä mistä kohtaa ja kuinka monella pisteellä sen laskevat).

Jos yritetään fysiikan avulla laskea lavan liikettä läpi osuman, niin pitäisikö huomioida myös osuman aiheuttama voima, ei pelkkä pelaajan tekeminen? Liikkuuko lapa samalla tavalla suhteessa käsiin harkkaswingissä kuin osuessa palloon? Varsikin varmaan vaikuittaa eri tavalla noissa tapauksissa. Joka tapauksessa käsiä ja mailaa ei voi ajatella olevan menossa ollenkaan samassa kulmassa kaarella, vaan kädet menevät edellä ja lapa tulee perässä ja silloin kädet menevät jo sisään kun lapa on vielä menossa ulos (siis erittäin yksinkertaisetettuna vaikka päältä katsottuna). Pystysuunnassa kädet tietysti menevät jo ylös kun lapa on vielä menossa alas. Lapa lopulta sitten olla deloftattuna vaikka se on menossa jo ylös.

Mulla meneen kyllä ajatus sekaisin ts:n kommenteista kun ei selviä tarkoitetaanko että se lapa aukeaa suhteessa kiertoon ja se saa sen menemään suoraan kohdelinjalla (kanta/kärki), jolloin kuvittelisin että ylä-ja alapinnalla ei voi olla sama vaakasuuntainen nopeuskomponentti vai aukeaako se kohdelinjan suunnassa, jolloin kärjen kai pitäisi mennä ihan hitaammin kuin kanta kohhdelinjan suuntaisella nopeuskomponentilla katseltuna ka silloin ylä-ka alapinnalla (keskellä) ei välttämättä ole nopeuseroa. Eli aukeaa suhteessa mihin? Tuon ensinmainitsemaani pystyn jotenkin mieltämään miten se voisi tapahtua.