Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#448786 Ilmoita asiaton viesti
ts

suupala kirjoitti: (9.6.2011 8:33:38)

ts kirjoitti: (8.6.2011 23:56:20)
Pallon todellinen lähtönopeus on täsmälleen sama kuin lavan nopeus tuossa vaiheessa, koska todellinen lähtö tapahtuu paljon ennen irtoamista.

Tä? Siis sinun mielestäsi pallon (massakeskipisteen) vauhti on 0 ja yhtäkkiä sen vauhti on 80mph ilman välissä tapahtuvaa kiihtymistä? Saanen esittää epäilevän mielipiteen.

.

Jaahans… päästy taas siihen vaiheeseen, että aletaan esittämään älyttömiä tulkintoja ja ymmärtämään tahallaan väärin. Jotenkin tuntuu tutulta. Luitko tuon Fukken alkuperäisen tekstin huolella:

” Ensin tapahtuu puristumista ja kun puristuminen on päättynyt, sekä pallo ja maila saavat hetkellisesti nopeuden, joka on pallon lähtönopeus”.

Tuossa annetaan määritelmä pallon lähtönopeudelle, jotta jatkotilannetta voidaan lähteä edes tarkastelemaan. Sitten kun joku viisas tutkija on niin jumissa omissa käsitteissän, hän ei edes havaitse tuota asiaa.

Lähtönopeus on siis tuossa Fukken toimesta määritelty noin ja sen perään tulee sitten vaikka irtoamisnopeus, jonka arvona voidaan käyttää vaikka noita laitteiden antamia lukuja. Niin lähellä toisiaan ne ovat, että ei kannata sen tarkkuudesta suurempaa pohdintaa suorittaa.

Ja nyt pamahtaa silmille sitten juuri se, mitä olen jo muissakin ketjuissa kertonut. Tuota ensimmäistä arvoa ei ole kukaan vielä pystynyt mittaamaan, eikä varmaan ihan hetkeen pystykään. Siksi osuman tapahtumat ovat monelta osaltaan edelleen hämärän peitossa ja niitä kuvaamaan käytetään yksinkertaistettuja malleja. Sitten kun joku pelaaja laittaa palloa samalla lavan nopeudella 20m pidemmälle muiden muuttujien säilyessä liki ennallaan, kohautetaan olkapäitä ja todetaan se harhaksi, tai keksitään asialle mitä ihmeellisempiä selityksiä. Siitä huolimatta, että lajin parissa työskentelevät ovat tuon jo vuosia sitten havainneet ilmiönä ja pelimiehet jopa tietävät miten se ero saavutetaan. Eivät kyllä selittämään pysty, mutta painetta palloon kovin laittavat.