Re: LPGA Corning Classic – data - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
#226266 Ilmoita asiaton viesti
ts

data kirjoitti: (29.5.2009 17:01:42)

Ymmärsinkö nyt oikein, mutta vaikuttaa siltä, että olisit vihdoin hyväksynyt, että swingin
voimantuoton periaatteellinen malli on dp-malli. Tietokoneella tutkiminen vaan on niin hirveän paljon tehokkaampaa oikeissa käsissä. Parissa päivässä löytää saman, mitä kokeilemalla mittauksin voi viedä vuosien työn. Ja kaupan päälle saa vielä ymmärryksen pelkän havainnon sijaan. Siten kehitysvauhti tiedossa muodostuu vahvaksi.

Eihän kukaan ole koskaan väittänyt sitä ainakaan yksivipuiseksi. Jos lukee noita mun kirjotuksia, niin aina siellä on toinekin vipu ollut. Fukke sitä enemmän on kritisoinut siltä osin, että se ei ole ollenkaan riittävä, josta olen täsmälleen samaa mieltä.

Mä olen koko ajan kertonut, että tolla toisella vivulla ei ole mitään merkitystä pelaajalle, koska se ei ole aktiivinen. Se kulma purkaantuu väkisin vaikka tekis mitä. Samoin olen väittänyt, että sen kulman purkaminen aktiivisesti ei anna mitään lisää.

Golflyönnin voimatuoton peruste on hemmetin kaukana 2-vipuisesta mallista. Se peruste on vartalon kiertoliike, jonka tukipiste on maassa. Se voima välitetään käsien kautta mailan lapaan pyrkien samalla kierron avulla (lihastyöllä) vastustamaan kulman purkautumisen aiheuttamaa hidastumista sisäkehällä.

Kaksivipuinen, tasolla kulkeva heiluri on erittäin kaukana golfswingistä, eikä sovellu lainkaan swingin tutkimisen pohjaksi.