Re: Lintuharrastaja golfkentällä – gwert - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötLintuharrastaja golfkentälläRe: Lintuharrastaja golfkentällä – gwert

#286621 Ilmoita asiaton viesti

qwert kirjoitti: (16.7.2010 13:09:45)
Lintuharrastajana minulla on useimmiten kiikari mukana, myös golfkentällä. Golfkentät ovat usein linnustollisesti hyvin kiintoisia paikkoja, ja joskus olen tehnyt hyviäkin havaintoja (tietenkin siten, että en ole syyllistynyt pelin hidastamiseen, poislukien muutama harvinaisuushavainto).

Juolahti nyt sitten monien golfvuosien jälkeen, että onkohan tuo kiikarin käyttö laitapeliä sääntömielessä, viittaan sääntöön 14.3.

Kiikaria on tullut käytettyä ainakin seuraavissa tilanteissa:
– lintujen määrittäminen
– yritetty selvittää jäikö oma tai kaverin pallo henkiin metsän reunaan
– yritetty selvittää onko oma/kaverin pallo greenillä
– yritetty selvittää kuinka lähellä lippua pallo on
– yritetty selvittää lipun asemaa greenillä

Oma arvioni olisi, että ensimmäinen tilanne on OK, ja viimeinen sitten taas jo aiheuttaisi pelistä sulkemisen. Noista välillä olevista en osaa sanoa.

Jään mielenkiinnolla odottamaan lainoppineiden vastauksia.

Kl jo vastasikin. Sen kun katselet kiikarilla.

Itselläni kiikari on ollut matkassa vain ollessani tuomaroimassa. Muutamia kertoja olen sen puutetta harmitellut. Toisinaan olisi mukava tietää mitä oudolla kentällä on edessä ja joskus olisi ollut mukava selvittää nimeä vailla oleva siivekäs.

Mikä on gwert paras pinnasi golfkentällä? Minulla meinasi kerran mennä limppari väärään kurkkuun, kun viiriäinen alkoi paukuttaa keskelläpäivää Peuramaan rangella. Hieman sen jälkeen samaisella paikalla purjehti pikkukiljukotka niin läheltä, että kiikaria ei tarvittu. Pitäisiköhän sitä ruveta vielä vanhoilla päivillään bongariksi ja alkaa kerätä golfkenttäpinnoja. Siihen Peuramaa olisi Suomen parhaita paikkoja.