Re: Kysymys aakoolle - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäRinkun kokouksen satoa!Re: Kysymys aakoolle

#457492 Ilmoita asiaton viesti

kebax kirjoitti: (22.9.2010 12:56:23)

hkgolf kirjoitti: (22.9.2010 12:05:05)
No huutelun sijaan voisit valaista mua. Jos sanon, että Talin golfkenttä maksaa alueestaan markkinahintoihin nähden naurettavan halpaa vuokraa, missä mennään pieleen? Jopa naapurissa olevat HITAS-rahoitteiset talot maksavat tonteistaan moninkertaista vuokraa.

Mä sanoin jo aiemmin että golfkentän vuokra ei voi taivaita hipoa. Esitin siihen perusteenikin. Maanvuokra pohjaa juurikin siihen käyttötarkoitukseen eikä siihen mitä stadilainen veronmaksaja huutelee. Jos näissä asioissa tuntee että kunta toimii väärin niin oikea osoite on alkaa syynämään sitä kunnan toimintaa. Mitään erityiskohtelua ei yleisölle tarvitse golfyhteisön osoittaa vuokralaisena ellei siitä sitten sopparissa ole erikseen mainittu.

My point exactly! Maanvuokra pohjaa tässä tapauksessa juurikin siihen käyttötarkoitukseen, ei siihen mitä siitä saataisiin vapailla markkinoilla (=markkinahinta, katso myös verottajan määrittely aiheesta). Golfkentän vuokra ei voi taivaita hipoa, ja siksi ne yleensä onkin rakennettu kaupungin ulkopuolelle.

Käyttötarkoitus, eli kaupunkilaisten yleinen ja helppo golfharrastus muillekin kuin klubilaisille, on määritelty vuokrasopimuksessa. Nyt se toteutetaan juurikin rimaa hipoen, minkä takia sopimus herättää närää kaupunginhallituksessa. Jos vieraspelaamisen ehdoiksi tulee vielä ylimääräinen maksu jollekin kolmannelle yhtiölle kaupungin ulkopuolella (vuosaari ja paloheinä ei pysty majoittamaan kaikkia kaupungin golfareita uusilla säännöillä), niin vuokrasopimuksen ehdot täyttyvät vieläkin huonommin.

Tämä nyt on kuitenkin vain tämmöinen mun mielestä hauska sivujuoni tässä koko keississä, johtuen tosta Ekströmistä. Ei siis mikään olennainen pointti koko halpapelaamiskeskustelussa.