Re: kun ei vaan pysty droppaamaan sääntöjen mukaan - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötkun ei vaan pysty droppaamaan sääntöjen mukaanRe: kun ei vaan pysty droppaamaan sääntöjen mukaan

#272016 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (17.2.2014 10:42:40)

ts kirjoitti: (17.2.2014 9:53:15)

Jos säännön tarkoitus on palatessa asettaa pelaaja vastaavaan tilanteeseen kuin mistä lyönti OB lähti, tulee pohdittavaksi pitäisikö silloin pelaaja määrätäkin asettamaan pallo droppaamisen sijaan

Aina kun dropataan, sattumalla on sanansa sanottavanaan. Mitä sekalaisempi maasto, sitä suurempi se on. Sattumalla on golfissa iso rooli eikä sitä varmaankaan ole haluttu tuossakaan kohdassa poistaa. Onhan tuo käsillä oleva tilanne perin erikoinen ja tapahtuu yksittäiselle pelaajalle taatusti perin harvoin.

Itse tosin haluaisin sääntöjen olevan tuolta osin tarkemmin ja yksiselitteisemmin kirjoitettu kuin ne nyt ovat. Ajatus on selvä, mutta kirjoitetusta tekstistä voi halutessaan saada aivan toisenkin kuvan.

sääntöjä kirjoitettaessa tasapainoillaan aina sääntöjen yksinkertaisuuden, yksiselitteisyyden ja elävän elämän monimuotoisuuden välillä. Nykyisin edellisen lyönnin paikka vaihtelee sen mukaan, missä se on, greenillä paikka on pistemäisen tarkka, tiillä koko tii on käytössä, muualla jotain siltä väliltä kun droppauksen lopputulos on aina arvaamaton. En usko, että olisi tarkoituksenmukaista luoda enää uutta droppaus/asettamissääntöä sellaisia tilanteita varten, joissa normaalisroppi on hankala, tai ei luultavasti vie palloa kovin lähelle referenssipistettä. Kyllä sellaisia tilanteita löytyy, kun vaan mennään droppailemaan vähän sivummalle väylältä. Säännöt eivät edellytä, että takaisin palattaessa olisi jouduttava samanlaiseen tilanteeseen kuin mistä edellisen kerran lyötiin. Aivan samalla tavalla paikka, johon ’vapaudutaan’ jostain, voi olla paljon huonompi kuin lähtötilanne, tai sitten huomattavasti parempi.