Re: ->KL - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#251006 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

KL kirjoitti: (15.2.2006 13:14:32)

Rifle kirjoitti: (13.2.2006 15:56:27)
Ei sillä sinänsä ole juurikaan merkitystä vaikka vetäisi kaikki päivän kalorit parissa erässä. Kunhan se kokonaismäärä vain pysyy kurissa.

Itse en ole koskaan uskonut tuohon ’insuliinipiikki’ -teoriaan jossa energia varastoituisi rasvaksi jollain tavoin helpommin tänä aikana.

Tässä ei ole kyse mistään uskonasioista, esittämilleni asioille voi hakea vahvistusta vaikkapa maamme johtavan urheiluravitsemusasiantuntijan Mikael Fogelholmin kirjoista. Tuo ’insuliiniteoria’ löytyy myös fysiologian ja ravitsemusfysiologian oppikirjoista.

Omat laihdutuskokemukseni varauksetta puoltavat näitä ’teorioita’.

Kyllä näissä laihdutusasioissa on kyse uskonasioista enemmän kuin voisi päällepäin kuvitellakaan. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka Atkinsonin dieetti 😉

On lisäksi iso ero siinä haluaako välttää painonnousua vain yrittää laskea nykyistä painoaan. Mutta jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee, eikä minulla ole pienintäkään mielenkiintoa alkaa väittelemään näistä asioista. Jos kuitenkin uskoo, että esim. ’insuliiniteorialla’ on merkittävä vaikutus painonpudotuksessa niin ei muuta kuin onnea matkalle.

P.S. Itsellänikin on melkoisesti käytännön kokemusta painonhallinnasta aktiiviurheiluajoilta 😉